Her Annenin Sütü, Bebeğine Özeldir!

162 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

23 Ekim 2025 07:41
➡️ Anne sütü, bebeğinizin ihtiyaçlarına göre özel olarak şekillenir. Bebeğinizin büyüme sürecine, sağlık durumuna ve emme alışkanlıklarına bağlı olarak süt içeriği ve miktarı değişir. Bu, annenin sütünü eşsiz ve benzersiz kılar.

🔹 Sütünüzün rengi, kıvamı ve bileşimi zamanla değişebilir; bu doğal ve sağlıklıdır.
🔹 Bazı günler süt daha koyu, bazen daha açık olabilir, bu bebeğinizin o anki ihtiyaçlarına göre ayarlanır.
🔹 “Sütüm yeterli mi?” diye endişelenmek yerine, bebeğinizin kilo alımı, bez sayısı ve genel durumu daha doğru göstergelerdir.
🔹 Her annenin sütü, bebeğinin gelişimine en uygun şekilde hazırlanır; bu yüzden endişeye gerek yoktur.

🧡 Unutmayın
Anne sütü, bebeğe özel en doğal ve en değerli besindir. Hiçbir mama, anne sütü kadar kişisel değildir.

📞 Danışmanlık ve Destek İçin
0506 038 99 58
E

Ebru Ç.

23 Ekim 2025 07:59
Hocam mesela soğuk hiçbir şey içme diyorlar bana, sütü soğutup bebeğin midesini üşütüyormuş veya acı yersen pişik olur diyorlar öyle bir etkisi varmı
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

23 Ekim 2025 08:02
Ebru Çimen hanım tabii ki böyle bir şey yok istediğinizi yiyip içebilirsiniz sadece çok aşırı baharatlı, tatlı, ekşi şeyler tüketilmemesini istiyoruz çünkü aşırı tüketildiği zaman sütün tadını etkileyebiliyor ama günlük yemeniz gereken miktarda yediğiniz zaman hiçbir sorun yaşamazsınız endişe etmeyin ne istiyorsanız yiyebilirsiniz
S

Seda N. ..

23 Ekim 2025 08:29
Hocam merhaba, bebeğim 8ay 20 günlük sadece bir göğsümü emiyor malesef . Diğerine alıştırmaya çok çalıştım küçükken emzirme danışmanlığı da aldım . Sağım yaptım ama bineron tutmadı içiremedim emmedikce süt az geldi o yüzden sadeve biriyle besledim bu aya kadar. 36 haftalık doğdu 2870 şuan 9200 . Ek gıda pek yemiyor . Sütümün yeteceği konusunda endişeliyim. Sizce yetiyor mu? Sütten kesene kadar da yeter mi?
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

23 Ekim 2025 10:45
Sena Nur hanım bebeğinizin kilo alımı güzelse her şey yolundaysa yeterli demektir ki izaten bu zamana kadar bu şekilde gelmişsiniz. Bebeğiniz diyelim ki sağ göğüsünüzü emiyor sol göğsünüzü emmiyor bebek emerken siz kendi pozisyonunuzu değiştirerek bebeğe sol göğüsünüzü verebilirsiniz bebek sağda emiyormuş gibi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Ama göğüs çalışmadığı için süt üretimi az olur az olduğu için de bebek emmek istemez öncelikli olarak oradaki sütünüzü arttırmanız gerekir
S

Sümeyye K. ..

23 Ekim 2025 11:28
Bebegim 16 aylik olmak üzere emmeyi biranda bıraktı zorlamalimiyim sizce
N

Nurcan B. O. ..

23 Ekim 2025 12:56
Esenay hanım bebeğimün kilo alımı iyi ama bez sayısında azalma yaşıyoruz 5 ay 5 günlük günde 3 4 bez değişimi oluyor.
Dudaklarda kuruluk yada idrarda pembe kristal vs yok
Emerken çok terleyen bir bebek onunda biraz sıvı kaybı yaptığını düşünüyorum ama bez sayısı beni biraz endişelendiriyor
E

Eb

23 Ekim 2025 14:04
Esenay hanım merhaba bebeğim 2,5 aylık anne sütü alıyor sadece süt artırmak için sağım yapılmalı mı ? Sağım yapmak sütü artırır mı öyleyse nasıl yapılmalı günde bir kez falan mı sağalım teşekkürler şimdiden ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir