Hayvan Sesleri
117 görüntüleme
D
Damla Z.
19 Eylül 2025 07:01
Kızım 13 aylık ama hala hayvan seslerini taklit etmiyor bu durum normal mi ne zaman başlıyolar hayvan sesini taklit etmeye
K
Kübra G.
19 Eylül 2025 07:02
Benim oğlum da 13 aylık o da etmiyor
D
Derya Ö.
19 Eylül 2025 07:22
14 aylık oğlumda taklit etmiyor henüz küçükler bence

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
19 Eylül 2025 07:43
Damla hanım merhaba. Hayvan sesleri genellikle ilk sözcüklerin gelmesinin hemen öncesinde çocukların edindiği yapılardır. Bu noktada çocuğunuz hayvan sesini taklit etmiyor ama köpeğe ‘köpek’ diyor olabilir. Mutlaka tüm hayvan seslerini doğru şekilde taklit etmesini gerektiren bir gelişim basamağı bulunmamaktadır. Eğer 12-15 ay aralığında ilk sözcükleri geliyorsa, ortalama 3-10 sözcük üretiyorsa dil gelişimi tipikle aynı seyrediyor demek mümkün olacaktır. ✨
https://www.instagram.com/reel/DOLo_ppjCCA/?igsh=bHJ3djRnbjIybm1k
Ayrıca ‘Çocuğunuzun Dil ve Konuşma Terapisti Olun’ serime göz atabilir, çocuğunuzun dil gelişimini en doğru şekilde takip etmeyi ve desteklemeyi öğrenebilirsiniz. ✨
https://www.instagram.com/reel/DOLo_ppjCCA/?igsh=bHJ3djRnbjIybm1k
Ayrıca ‘Çocuğunuzun Dil ve Konuşma Terapisti Olun’ serime göz atabilir, çocuğunuzun dil gelişimini en doğru şekilde takip etmeyi ve desteklemeyi öğrenebilirsiniz. ✨

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
19 Eylül 2025 07:51
Damla Hanım merhabalar. Hayvan seslerinin olmaması gelişimsel açıdan büyük bir risk barındırmaz. Yani bu zorunlu veya kesin olması gereken bir gelişim basamağı değil. Çocukların kimisi bunu 12-18 ay arasında yaparken kimi çocuklar daha ileri aylarda yapabilir. Endişe etmeyin lütfen. Genel gelişim durumu iyiyse içiniz rahat etsin bol bol oyun oynayın, konuşun, müzik dinleyin sosyalleşin😊
D
Damla Z.
19 Eylül 2025 07:53
3-4 kelimesi var coğu bebek yapınca endişelendim ben de

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
19 Eylül 2025 08:34
Kıyas yapmayın her çocuk kendine özeldir. 3-4 kelime çok iyi zamanla artacaktır mutlaka 🙏🏼

Merve K.
Dil ve Konuşma Terapisti
19 Eylül 2025 11:47
13 ayda 3-4 kelime üretiyor olması dil gelişimi açısından güzel bir ilerlemedir. Her çocuk kendi gelişim hızını kendi belirler. Sizin yapabileceğiniz en güzel şey ayak uydurmak ve dil gelişimini desteklemektir. ✨