Hamileyken Emzirme

101 görüntüleme
B

Buket Y. S. ..

8 Eylül 2025 07:31
8 buçuk aylık bebeğim var 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim. Doktor bebeğimi emzirmeyi yavaş yavaş kesmem gerektiğini söyledi. Hamilelik ve emzirme birlikte devam edemez mi?
H

Hülya G. ..

8 Eylül 2025 09:03
Osman hoca sütünüz kesilene kadar emzirebilirsiniz diyor. Bence de kesmeyin bebeğiniz henüz çok küçük en azından 1 yaşını tamamlayabilir diye düşünüyorum ☺️
B

Buket Y. S. ..

8 Eylül 2025 09:19
Ben de emzirmek istiyorum bebeğim memeye çok düşkün ve dediğiniz gibi çok küçük henüz. Kadın doğum doktoruna özellikle sordum fakat aynı anda hem hamile hem emziren olamazsın kesmen gerek yavaş yavaş dedi. Kafam çok karıştı herhangi bir riski mi var acaba diye
H

Hülya G. ..

8 Eylül 2025 09:27
Bence yine de bir çocuk doktoruna danışın içinizin rahat etmesi açısından. Kadın doğum uzmanı ne kadar bilebilir ki sonuçta bebeklerle ilgili durumları. Ama Osman hocanın kesilene kadar emzirin dedigine eminim. Bir de düşkün diyorsunuz mahrum etmeyin yazık 🌺
B

Buket Y. S. ..

8 Eylül 2025 09:29
Teşekkür ederim cevabınız için ☺️
H

Hülya G. ..

8 Eylül 2025 10:04
Rica ederim 😇
E

Ebru Ş. ..

8 Eylül 2025 12:32
Merhaba, aynı durum bende de mevcuttu. Sütü m kesilmedi ve doğum olana kadar emzirmeye devam ettim. Bugün 2. çocuğumu doktora götürdüğümde kesmeliydin çünkü östrojen hormonu yoğun bir şekilde ilk bebeğine geçmiştir bu da erken ergenliğe sebep olur dedi. Şuan ikisi de emiyor ve benim kafalar karışık. İkinciye sütün yetmiyor diye mama ver dedi🤔
B

Buket Y. S. ..

8 Eylül 2025 12:47
Çoğu doktorun bu konudaki cevabını araştırdım fakat östrojen gibi bir hormonuun sütten bebeğe geçişine denk gelmedim. Sadece sütte içerik değişikliği yani protein artışı ve şekerli tadın azalması sebebiyle tad değişikliği kaynaklı bebek bırakabilir gibi durumlar okudum özellikle hamileliğin son aylarında kolostrum üretimi sırasında. Çoğunlukla emzirme devamı önerilmiş durumda tabiki annenin beslenme kısmına dikkat etmesiyle beraber.Sadece düşük ikiz gebelik vs gibi riskli gebelik mevcutsa pek önerilmiyor sanırım anladığım kadarıyla
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

11 Eylül 2025 06:55
Merhaba emzirme ve hamilelik aynı anda devam edebilir. Gebeliğinizde herhangi bir risk yoksa Emzirmeye devam edebilirsiniz ve bebeğiniz doğduktan sonra da iki çocuğunuzu da aynı anda emzirebilirsiniz bunada Tandem emzirme diyoruz böylece kardeşler arası bağ güçlenmiş olur ve büyük olan küçük olana süt getirme de yardımcı olur
B

Buket Y. S. ..

11 Eylül 2025 08:19
Teşekkürler yanıtladığınız için 🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir