Hamileyim ve Emziriyorum (ne Zaman Emzirmeyi Birakmaliyim)
254 görüntüleme
F
Fatma Y. K. ..
1 Ağustos 2025 17:10
2 aylık hamileyim 17 aylık oğlum ve emziriyorum. Bebeğim normal zamanda doğduğunda aralarında tam 2 yaş olacak. Bebeğimi emzirmek istiyorum 2 yaşına kadar. Sanki memeden kesersem onun hakkını elinden alacakmışim gibi hissediyorum. Emzirirken de bazen karnıma vuruyor ileride de beni zorlayacağını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili bazı korkularım var.
1. Emzirmeyi kesmezsen eğer ileride 8. Ve 9. ayımda beni zorlar mı karnıma baskı yapar mı, karnıma vurur mu emerken. Şu an bile bazen bunu yaşıyorum.
2. Emzirmeyi bırakmazsan eğer bebeğim doğduğunda oğlum da 2 yaşında olacak o da emmek isterse nasıl yapacağım nasıl bıraktıracağım memeyi. Ya kıskanıp kardeşini sürekli oğlum da emmek isterse.
(Bebeğim doğunca Oğlum tam 2 yaşında olacak) yani emzirmeyi ne zaman bırakmalıyım, en doğru zaman ne zaman?
1. Emzirmeyi kesmezsen eğer ileride 8. Ve 9. ayımda beni zorlar mı karnıma baskı yapar mı, karnıma vurur mu emerken. Şu an bile bazen bunu yaşıyorum.
2. Emzirmeyi bırakmazsan eğer bebeğim doğduğunda oğlum da 2 yaşında olacak o da emmek isterse nasıl yapacağım nasıl bıraktıracağım memeyi. Ya kıskanıp kardeşini sürekli oğlum da emmek isterse.
(Bebeğim doğunca Oğlum tam 2 yaşında olacak) yani emzirmeyi ne zaman bırakmalıyım, en doğru zaman ne zaman?
G
Gamze ..
1 Ağustos 2025 19:46
Eğer zorlanacağını düşünüyorsan ve bebegin yemeklerden yeteri kadar besin alıyorsa karnın büyüyene kadar bıraktırmayı deneyebilirsin. Bence daha rahat olur senin için. Ben kızımı 19 ay emzirdim ve bıraktım. 3 ay sonra da hamile kaldım. Bebegin yeterince anne sütünden faydalanmış bedenin doğuma kadar hem kendini toplar diye düşünüyorum. Sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah
F
Fatma Y. K. ..
17 Ağustos 2025 09:49
Peki nasıl bıraktınız emzirmeyi
Ş
Şerife A.
7 Eylül 2025 18:23
Bu konuda çok bilgim yok ancak kitabi bir bilgim var belli bir aydan sonra zaten sütün kesilecek. Östrojen ve progesteron artıracak ve prolaktin hormonu artık baskılanacak kaçıncı ayın olur hatırlamıyorum ben mezun olalı çok oldu
F
Fatma Y. K. ..
7 Eylül 2025 18:26
Peki ben memeden kesmeden sütüm kesilirse memeyi bırakır mı kendisi yoksa boş memeyi emmek ister mi emzik niyetine
A
Ayşe N. Ç.
8 Eylül 2025 20:44
Merhaba, ben de şu an 2 aylık hamileyim ve 1 yaşında oğlum var. Gece emzirmelerini yeni kesiyorum. Gündüz de ortalama 3 kez emiyor; sabah, gün ortasında ve uyumadan önce. Ben gebeliğin 8. Ayına kadar herhangi bir sorun olmadıkça emzirmeye devam etmeyi ama diğer bebek doğmadan kesmeyi istiyorum. İlk 1 yaşında çok aktif emzirdim artık her şeyi de yiyor o yüzden 18 aylıkken kesmek bana normal geliyor. Duygusal yaklaşmak çok normal ama 1 yaşından sonra bebeklerin memeyle ilişkisi beslenme doyumundan ziyade duygusal doyumla ilgili. O yüzden meme azaltma/bıraktırma sürecinde daha çok fiziki temas daha çok ilgi sevgi göstermek gerektiği söyleniyor. Bence kendinize de vicdan yaptırıp kötü hissetmeyin epey bir süre emzirmişsiniz buna sabır göstermeniz bile takdir edilmeli kendinizi takdir edin :)
E
Ecem Ö. ..
10 Eylül 2025 15:13
Öncelikle tebrik ederim:) iki bebeğinizin birlikte beslenmesi ya da ikinci doğumdan sonra büyüğün kesilmesi duygusal olarak çocuk için yıpratıcı olabilir diye düşünüyorum. Bir yakınım bu şekilde ikilemde kalıp gebelik ilerleyene kadar bebeğini biberona (mama/süt) sonra da bağımsızlığa alıştırmıştı. Hamile iken süt üretmek zorunda kalmak sizin metabolizmanızı da zorlayabilir. Doğru karar ne ise kolay ulaşmanızı dilerim…