Güvenli Bağlanma -duygusal Destek-

89 görüntüleme
F

Fnd

29 Eylül 2025 18:39
Oğlum 10.5 aylık.
Bu sürenin tamamında ben ilgilendim. Sadece 1 kere gece anneanneye, bir kere yine gece babaanneye bıraktık.

Birkaç gün önce 2 geceliğine anneannesinde kaldı. Ertesi sabah yanına gittiğimde yüzüme asla bakmadı. Gülmedi. Kucağımda çığlık çığlığa ağlayıp babasına gitmek istedi.

Moralim aşırı bozuldu. Çünkü ben 1 yaşına kadar bakabileceğim. Sonrasında anneanne büyütecek.
Onu birilerine bırakmaktan korkar oldum.

Böyle bir şey yaşayan var mı?
U

Uzman E. E. M.

30 Eylül 2025 02:45
Bu iki aylık süreçten sonra bakım verme işini devralan kişi ile hep birlikte vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz. Daha sonrasında bu vakti bakım veren ve çocuğunuz arasında geçirmelerini sağlamalısınız. Onlar birbirine alışırken sizde yakın mesafede olmanızda fayda var. Tabi hı saatler ilk olarak kısa tutulmalı ve gittikçe süre uzatılmalı. Çocuğunuza da bir yetişkin gibi detay vererek gitmeniz gerektiğini ama kesinlikle geri döneceğinize dikkat çekilmeli. Bu şekilde güvenli bağlanma gerçekleştirebilirsiniz.
F

Fnd

30 Eylül 2025 03:30
Edanur Hanım anneanneye alışkın fakat o uyurken bıraktık. Sabah uyandığında beni göremedi. Konuşma fırsatı da olmadı o yüzden. Bundan kaynaklı olabilir mi?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir