Güvenli Bağlanma

161 görüntüleme
K

Kübra A.

24 Ekim 2025 14:51
Bebeğim 3,5 aylık. Ben öğretmenim ve maddi yetersizlikten işe başlamak zorunda kaldım. 2 buçuk aylıkken başladım işe. Haftada 4 gün çalışıyorum (8-5). Çalıştığım süre zarfında bebeğime babaannesi bakıyor. Eve gelince tüm enerjimi toplayıp uyuyana kadar onunla ilgileniyorum. Oyunlar oynamaya, konuşmaya, göz teması kurmaya, bakımlarını yapmaya ve sürekli yanında olmaya özen gösteriyorum. Ama sanki benim bir ayrıcalığım yok onun için. Yani herkese nasıl gülüyorsa bana da öyle gülüyor. Herkesin kucağında durduğu gibi kucağımda duruyor. Bu durum beni çok üzüyor. Beni unutur mu? Ya da benimle olan bağı zedelenir mi?
G

G Ü.

24 Ekim 2025 15:04
Küçücük bebek size ekstra birşey gösteremez ki biraz büyüyünce belki ekstradan ağlar . Güvenli bağlanma hususunda devamlı babaanne ve siz dönüşümlü bakarsanız sorun olmayacaktır öğretmensiniz ama güvenli bağlanmayı pek doğru anlamamışsınız bakıcının devamlı değişmemesi demektir güvenli bağlanma eğer babaanneden aniden kopartma yaşatmazsanız onun için sorun olmayacaktır
K

Kübra A.

24 Ekim 2025 15:09
Bunu bir annelik iç güdüsüyle yazdım elbette biliyorum güvenli bağlanmanın ne olduğunu. Sadece bebeğim beni tanıyor mu? Bunun kaygısını ve korkusunu yaşıyorum. Bakıcı değişmiyor zaten gündüzleri babaanne akşamları ben bakıyorum.
Yasemin K.

Yasemin K.

24 Ekim 2025 15:27
Siz 9 ay onu rahminizde taşıdınız, kanınızla onu beslediniz. Sizin sesinizi, kokunuzu, kalp ritminizi biliyor, hissediyor. Bu dünyada en iyi ve en çok tanıdığı kişi sizsiniz, sizi unutabilir mi hiç? Kocaman sarılıyorum size, siz de evladınıza sarılın 💘
K

Kübra A.

24 Ekim 2025 15:32
Çok korkuyorum beni unutur, babaannesini annesi zanneder diye. Çok küçükken bırakmak zorunda kaldım. Tüm gücümle onun yanında olmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim😥❤️
G

Gökçin N.

24 Ekim 2025 15:37
Yok annesi olur mu öyle şey :) sizin kokunuz bile onun için farklıdır. Üzmeyin kendinizi boş yere.
A

Ayşegül Ü.

24 Ekim 2025 16:09
Kübra hanım siz mükemmel bir annesiniz. Eve gelince onunla tamamen ilgilenmeniz …. Zaten elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuz, bebeğinizle olan bağınız, o daha rahminizdeyken başladı. Ben bebeğimle tek ilgileniyorum ama babannesi geldiğinde onun da kucağında uyuyor, ona da bana gülümsediği gibi gülüyor. Daha çok küçükler. Biz burdan nasıl bebeğinize olan sevginizi hissettiysek o daha fazla hissediyordur. Ayrıca öğretmen olmanızın bağlanmayla da bir ilgisi yok, anne olunca insan her şeyi ince düşünüyor ve endişeleniyor. Siz içinizi ferah tutun, bebeğinizle bir aradayken bol bol temas kurun . Dediğim gibi siz çalışma mecburiyetine rağmen çocuğu için elinden geleni yapan harika bir annesiniz,size sarılıyorum 🫂🙏🏻🤍🌻
K

Kübra A.

24 Ekim 2025 16:15
Allah razı olsun hepinizden, içimi rahatlattınız. Bende kocaman sarılıyorum, inşallah sizinde her şey gönlünüzce olur ❤️
C

Ceren E. Ç. ..

24 Ekim 2025 16:48
Yazınızı okudum ve hislerime tercüman olmuşsunuz🥹pazartesi işe dönüyorum ve bebeğim 2.5 aylık , gündüz anneannesi bakacak, akşam da ben. Ama aklımda olan şeyleri yazmışsınız. Ama bugün bir şey fark ettim, bütün gün annemleydi , tüm her şeyi ile annem ilgilendi, ben bir kaç iş için dışarı çıkmıştım. Eve geldim sarıldım kokladım , kucağıma aldım 10 dk sonra koynumda uyudu🥹bir kez daha anladım ki, ne olursa olsun bizi unutmazlar🥹 bizim bağımız çok başka🩷🩷
İ

İ.E.

24 Ekim 2025 17:23
Guvenli baglanmayla anne bebek arasindaki o ozel bag bir degil. Ben de calisiyorum ve bebegime annem bakiyor. Bebegim ikimize de guvenli baglandi. Iyi ki de oyle gun icinde annanesiyle kaldiginda cok travmatik olmuyor. Henuz duygularini gostermek icin cok kucuk. Ama sizi sesinizi kokunuzu bir baskasiyla karistirmayacagina sizi annesi oldugunu bildigine emin olun. Siz bir anne olarak ona ihtiyaci olan sartlari saglamak icin fedakarlik yapiyorsunuz zaten. Kesinlikle ne korku ne sucluluk hissedin. Calisan bir anne olarak sizi cok iyi anliyorum. Ama merak etmeyin kendini ifade etmeye basladikca ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Sadece gun icinde yapmadigi nazi niyazi huysuzlugu simarikligi size yapacak uzulmeyin neden benleyken boyle diye. Anneler bebeklerin duygusal limanidir. Tum olumsuz duygularini onlarla yasar, yanindan kucagindan ayrilmak istemez o yuzden. Hatta bir ara denerseniz babanin kucaginda daha hizli uykuya gecer annede daha uzun surer uykuya gecis. Babaylayken bagimsiz oynayabilir anneyleyken tepesinden ayrilmaz. Bu da sizinle olan bagin ne kadar kuvvetli oldugunun bir baska gostergesi.
S

SümeyyeD

24 Ekim 2025 17:42
Kübra Hanım mükemmel bir annesiniz 🫶🏻 ben sürekli beraber olduğum halde aynı kaygıyı yaşamıştım. Ben de hep ben annesi değil miyim bana farklı olmalı kesin beni sevmiyor diyordum. Şu an 8 aylık her yerde beni arıyor ve göz göze gelince gözleri parlıyor, gülüyor, heyecanlanıyor. Ne olursa olsun sizi tanıyor ve biliyor. Biraz da çalıştığınız için kendinizi öyle hissediyorsunuz. Bir de bu aylarda gerçekten bebeklerimiz bizleri farklı hissettirmiyor 🥲 Biz istiyoruz ki bize farklı gülsün, başını göğsümüze koysun, her ortamda farkımız belli olsun bir şekilde. Ama gerçekten çok küçükler biliyorlar ama belli edemiyorlar. Ben babaannesi falan kucağına alınca bile kokusunu alır alışır mı diye düşünüyordum 😂 Birazcık sabret annesi birkaç aya gözü senden başkasını görmeyecek, sana bambaşka gülecek, kucağına gelince sarılacak heyecanlanacak 🥹 Her şey gönlünüzce olsun 💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir