Güvenli Bağlanamadık mı?
103 görüntüleme
M
Merve
6 Ocak 2026 16:45
Kızım 9,5 aylık her zaman yan yana dipdibeyiz tek başıma bakıyorum bugün evden onsuz çıkmam gerekiyordu üç saat anneannesiyle bırakıp çıktım geldiğimde önce biraz güldü sonra yüzüme bakmadı baksa bile gülmedi bana gelmek istemedi anneannesinin kucağına atıldı normalde benim kucağımdan başka birine gitmek istemez. Lütfen abarttığımı düşünmeyin ama ben bu güvenli bağlanma olayına çok takıntılıyım çok korkuyorum eksik olacak aramızdaki bağ diye. O açıdan çok mutsuzum şuan
A
Ayşe G.
6 Ocak 2026 17:09
Merhabalar, merak etmeyin bağlanma konusunda emekleriniz böyle kolay kolay yok olmaz, bebeğiniz gittiğiniz için anlık kısa bir küslük yaşamış sizinle ki bu çok normal. Zaten içinde bulunduğu ay gereği ayrılma korkusu yaşıyordur verdiği tepki çok yerinde ama bu demek değil ki hiç yanından ayrılmayacaksanız. Siz gitseniz de geleceğinizi içten içte hissediyordur. Başkalarıyla kademeli kademeli vakit geçirmesi aslında sizin bağınızı güçlendirir
M
Merve
6 Ocak 2026 17:13
Yaaa @Ayşe Gür hanım ne güzel yazmışsınız içimi ferahlattı bu sözleriniz çok takıntılıyım korkuyorum bu konuda 9,5 ay sonra ilk defa onu bırakıp çıktım tedirgin oldum sağ olun var olun

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
7 Ocak 2026 16:30
Merve hanım merhabalar anne bebek arasında kurulan güvenli bağ kısa ayrılıklarla zedelenenecek bir bağ değildir, bebeğinizi ay itibari ile ayrılık kaygısını yoğun yaşıyor olabilir ilk ayrılıklarınız olabilir. Ayı itibari ile nesne devamlılığını öğreniyor olmalı. Aksine bu kısa ayrılıklar sizin gittiğinizde dahi geri gelebileceğinizi öğretir dolayısıyla bebeğinizin bunu öğrenmesine de fırsat verelim. Aksine gidişinizin sonsuz olmadığını Öğrenir ve güvenli bağınız desteklenir