Gündüz ve Gece Uykusu

122 görüntüleme
D

Damla E. Y.

21 Temmuz 2025 07:26
kızlar düzeltilmiş yaşı 1.5 aylık bebeğimin gündüz uykuları baya derin oluyor ben uyandırmazsam çok nadir uyanıyor en geç 2 saatte bir kaldırıyorum gece ise en az 4-5 saat uyuyor 1 kere 6 saat bölünmeden uyudu ben uyuyakalmışım. genelde bu aralıklarla emziriyorum, siz nasıl yapıyorsunuz gündüz ve gece uykularını?
B

Beyzanur S. ..

21 Temmuz 2025 07:47
Benim bebeğim 11.5 aylık gündüz 2 sefer birer saat toplamda 2 saat falan uyuyor akşam saat 8-9 gibi gece uykusuna yatıyor sabah 9e doğru kalkıyor. Uyumadan öncesinde uyku maması veya mama içirip uyutuyorum gece saat 12 gibi de uyurken rüya beslenmesi yaptırıp uyuyorum sabaha kadar kalkmazsa ben kaldırmıyorum sabah kalkınca aç kalkıyor kahvaltı hazırlayana kadar mamaya içiriyorum sonrasında kahvaltı.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

22 Temmuz 2025 06:18
Düzeltilmiş yaşı 1,5 aylık olan bebeğinizin gündüzleri çok derin uyuması ve sizin uyandırmazsanız 2 saate kadar uyanmaması, geceleri ise 4-5 saat uyuyup bir kere 6 saat kesintisiz uyuması, genellikle bu yaş grubundaki bebekler için oldukça normaldir. Psikolojik açıdan bakıldığında, bebeklerin uyku düzenleri henüz tam olarak oturmamıştır ve her bebeğin biyolojik ritmi farklıdır. Emzirme aralıklarıyla beslenmesi de uyku düzenini etkileyebilir. Önemli olan, bebeğinizin kilo alımının düzenli olması ve genel olarak mutlu, dinlenmiş görünmesidir. Gündüz uykularını 2 saatte bir bölmeniz, bebeğinizin yeterli beslenmesini sağlamak için iyi bir yöntemdir. Bu dönemde sabırlı olmak ve bebeğinizin sinyallerine kulak vermek en doğru yaklaşımdır. Eğer endişeleriniz devam ederse, bir çocuk doktoru veya bebek uyku uzmanından destek alabilirsiniz.
D

Damla E. Y.

22 Temmuz 2025 06:21
merhaba fatma hanım bebeğimin kilo alımı ve genel keyif durumu çok iyi son kontrolümüzde doktorum nasıl besliyorsan o şekilde devam et dedi bende gündüzleri tek uykuda en fazla 2, 2.5 saat uyumasına müsade ediyorum sonra kaldırıp emziriyorum geceleri tuvalet hariç uyanmıyor ben 4,5 saatte bir emziriyorum uykusunu çok açmadan gayet huzurlu duruyor bu şekilde devam edebilir miyim ve ne zamana kadar ?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

22 Temmuz 2025 06:45
Damla Elmas Yörük ; Doktorunuzun da belirttiği gibi, bebeğinizin kilo alımı ve genel keyif durumunun iyi olması, şu anki beslenme ve uyku düzeninizin yolunda olduğunu gösteriyor. Psikolojik açıdan, bebeğinizin temel ihtiyaçlarının karşılanması ve huzurlu olması, duygusal gelişimi için en önemli faktörlerdir. Gündüzleri tek uykuda 2-2.5 saat uyumasına müsaade etmeniz ve sonra uyandırıp emzirmeniz, geceleri tuvalet hariç uyanmadan 4-5 saatte bir emzirmeniz ve bu şekilde huzurlu olması, bebeğinizin bireysel ritmine uygun bir düzen bulduğunuzu gösterir. Bu şekilde devam etmenizde hiçbir sakınca yoktur. Bebeğinizin uyku ihtiyaçları ve beslenme düzeni büyüdükçe doğal olarak değişecektir, bu yüzden bu esnekliği koruyarak bebeğinizin sinyallerini takip etmeye devam edin.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir