Gündüz Uykusu
81 görüntüleme
J
Jelin ..
2 Ekim 2025 20:00
Bebeğim 20 haftalık gündüzleri sadece memede kucakta emerek uyuyor bunu nasıl aşamalı olarak bırakabilirim
H
Hülya A. ..
2 Ekim 2025 20:17
Benimki memede değil ama kucakta uyuyor yerine koyduğumda da toplam maksimum uykusu 30 dk şu an 23 haftalık ve 8 haftalık olduğundan beri böyleyiz :) ne yaptıysam düzelmedi. Fikir verecek olan varsa ben de bekleyeyim burda.

Rasime Ç. ..
2 Ekim 2025 21:23
Ayakta sallamayı denedinizmi

Rasime Ç. ..
2 Ekim 2025 21:24
Ben en son o şekil yaptım bir yerden sonra kol kaldırmıyor artık

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
3 Ekim 2025 06:44
Merhaba 🌼 Bebeğiniz memede uyumayı bir güven ve sakinleşme ritüeli olarak öğrenmiştir. Gündüzleri kucak/meme bağımlılığının oluşması, gece uykusunda da bu desteği arama riskini artırır ve sizin tükenmişliğinize yol açar. Bu durumda aşamalı bir bırakma yöntemi izlemek duygusal sağlığınızı koruyacaktır. gündüz uykusuna geçişlerde emme ve uyuma eylemini ayırın. Bebeğinizi doyurduktan sonra, uykulu ama henüz uyanık bir vaziyette kucağınızda tutmaya devam edin. Yavaşça, kucağınızda hafifçe pışpışlamayı veya ritmik bir dokunuşu memenin yerine koyarak yeni bir sakinleşme aracı oluşturun. Birkaç gün sonra, bu yeni pışpışlama ritüelini beşiğine aktarmaya başlayın: Emzirin, uykulu ama uyanık yatağa koyun ve sadece pışpışlayarak uykuya dalmasını sağlayın. Unutmayın, bu bir geçiş sürecidir; tutarlılıkla kucak/meme bağımlılığını yavaşça beşik/pışpışlama bağımsızlığına çevirebilirsiniz.
J
Jelin ..
3 Ekim 2025 09:34
Denedim ilk memede emdi mayıştı biraz çektim memeden emzik verdim çığlık çığlığa ağladı sakinleştirmeye çalıştım tekrar meme verdim sakinleşince çektim emzik verdim yine ağladı birkaç kez böyle uğraştık 1 saat kadar, emerken memeyi çektim emzik verdim ağzına emzikle uyudu kısa sürdü ama uyuması. Doğru yapmışımdır umarım diğer uykusunda tekrar deniycem
J
Jelin ..
3 Ekim 2025 12:02
Şimdi tekrar uyuttum ilk emzik verdim ağladı, meme verdim emdi çektim memeyi emziği tekrar verdim ağladı, memeyi tekrar verdim sakinleştirdim çektim emzik verdim şimdi emziği emerek uyuyor kucağımda başarıyoruz galiba