Gündüz Hiç Uyumuyor
102 görüntüleme
R
Rozalin G.
14 Ekim 2025 05:35
2 buçuk aylık bebeğim gündüzleri hiç uyumak istemiyor uykusuz kaldığı içinde çok huzursuz oluyor ve ağlıyor ben de çok yoruluyorum geceleri 8 ile sabah 6 buçuk arası uyuyor o da ona yetmiyor tabiki ne yapabilirim ?

Rabia S.
14 Ekim 2025 06:35
Beyaz gürültü denediniz mi ya da piş piş onu dinleyerek uyutuyorum ben

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
14 Ekim 2025 06:40
@Rozalin Güvenal merhaba 🌼 Bebeğinizin gece 12.5 saat (8'den 8.30'a) uyuması, uyku ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor olsa da, gündüz uykusunun tamamen olmaması sinir sisteminin düzenlenmesi için yeterli değildir. Bebekler uyanıklık süreleri çok kısayken (bu yaşta 1-1.5 saat) tekrar uyutulmalıdır; bu süre aşıldığında aşırı yorgunluk oluşur ve bu da uyumayı imkânsız hale getirir, huzursuzluğa yol açar. Bu huzursuzluk döngüsünü kırmak için gündüzleri çok kısa ve sık aralıklarla (1-1.5 saat uyanıklık süresi dolmadan) uyutmaya çalışmanızı öneririm. Bebeğinizin uykulu sinyallerini (esneme, göz ovuşturma, donuk bakma) gördüğünüz anda hemen harekete geçiniz. Uyutma tekniklerinde, onu sakinleştiren yöntemleri kullanınız (örneğin sıkıca kundaklama, beyaz gürültü, ritmik sallama). Gündüzleri çok fazla uyaran (gürültü, ışık, ziyaretçi) içeren ortamdan kaçınarak uyutmayı denemenizi ve bu dönemde uyutma çabalarınızın 15-20 dakikadan fazla sürmemesini sağlamanızı tavsiye ederim; aksi takdirde aşırı yorulma döngüsü başlar.