Günde İki Öğün Yeterli mi 9 Aylık
130 görüntüleme
N
Nil B.
10 Eylül 2025 20:37
Sebebi de gündüz çok uyuması ,geç kalkıyor kahvaltı yaptırıyorum tekrar uyku uzun uyuyor birde ikindin yemek yediriyorum sonra bir iki saat sonra teklif etsemde yemiyor acıkmıyor heralde bende gece uykusuna yatırmadan hemen önce bir şeyler yedirmek istemiyorum sonra erkenden yatıyor sadece iki öğün yiyor problem olur mu
N
Nisa S.
10 Eylül 2025 20:41
O aylarda biz de sıkıntı çekmiştik. Hemen uyumadan önce değil de, 1 saat çnce falan yedirseniz bile yeterli diye düşünüyorum. Bir de bildiğim kadarıyla 1 yaşa kadar öncelik anne sütü ya da formül mama. O yüzden çok endişelenmeyin bence
S
Sembo
10 Eylül 2025 21:24
Uykularında sıkıntı var gibi daha çok yani arkadaşın dediği gibi şuanlık anne sütü olduğu için sıkıntı olmaz kilosundada problem yoksa iki öğünde yeter ona ama gündüz bu kadar uzun uyuması geç kalkmasıda aynı şekilde uyku düzenin problem var gibi gece en geç 9 da gece uykusuna geçmiş olması gerekiyor gündüz ise en geç 8 de uyanmış olması gerekiyor bu şekilde değil mi
A
Aleyna D.
10 Eylül 2025 21:46
benim kızım da 9 aya yeni girdi, genelde iki ana bir ara şeklinde besliyorum. sabah 8 de kalkıyor hemen emiyor 10 gibi kahvaltı 11 de uykuya geciyor 2 saat kadar uyuyor 3-4 gibi bir ana öğün yediriyorum ikincş uykudan 5 te kalkıyor aksam 6-7 gibi de ara öğün veriyorum bazen ana ve ara öğün karışıyor o an ne hazırlayabilirsem. zaten bu aralarda da uyku önceleri hep emiyor emerek uyudugu icin. yeterli mi bilmiyorum ama yemekle emme arasını açmaya calısıyorum yemek sonrası anne sütü vermeye calısıyorum. Kilo alımı normal hatta iyi o yuzden içim rahat ediyor yoksa instagrama baktıgımda 3 ana 2 ara öğün verin diyorlar ama hangi ara onu yediriyorlar anlamadım. Bebeğinizin keyfi yerindeyse gelişimi iyiyse hiç kafaya takmayın afiyetler olsun saglıkla büyüsün❤️
N
Nil B.
11 Eylül 2025 06:44
Teşekkür ederim ❤️
E
Esra Y.
12 Eylül 2025 11:01
Benimki de aynı Aleyna hanımın anlattığı gibi. Aleyna hanım size bir şey soracağım. Benim anne sütüm yok sadece mama ile besleniyor. Dediğiniz gibi bizim öğünlerimizde ben bir de genelde saat 8 ve 11 gibi mama veriyorum yani günde toplam 4 kere bazen de 3kere mama yiyor. Mamayı çok mu veriyorum sizce