Grip
86 görüntüleme
F
Feyza O.
13 Eylül 2025 16:12
Bebeğim 6 aylık, dışarda serin havaya denk geldik ve sanırım hasta oldu. Gözleri sulanıyor burnu akıyor ve sık sık hapşırıyor biraz ateşlendi çay kaşığı ile calpol verdim uyurken baya bi terledi ateşi geçti ama ilk kez yaşadığım bi durum olduğu için ne yapmalıyım bilemedim

Elif O. ..
13 Eylül 2025 16:43
Ateş düşürücülerin kiloya göre hesaplanıp verilmesi gerekiyor. Ateş tekrarlarsa ılık duş aldıra bilirsiniz burnu için serum fizyolojik kullanabilirsiniz ciğerlere inmeden hırıltı başlamadan gayta ile atar ama doktora götürmeniz daha sağlıklı olur enfekte bir durum varsa ateş sürekli tekrarlar ilaç başlanması en başından bebek için daha sağlıklı olur.
F
Feyza O.
13 Eylül 2025 17:12
Teşekkür ederim 🌸🌼
S
Sembo
13 Eylül 2025 17:22
Eğer kanında enfeksiyon çıkmazsa antibiyotik kullanmayın bazı doktorlar maalesef bilinçsizce antibiyotik başlatıyor hemen bebeğe yaşadık maalesef bunu ki bizim ateşimiz bile yoktu balgamlı öksürük vardı sadece hem iğne olarak hem şurup olarak verdi birde osman hocadan dinledikten sonra o kadar pişman oldum ki kullandığıma ve bağırsaktaki yararlı bakterilerin tam anlamıyla geri gelmesi bir seneyi buluyormuş crp yüksek değilse kullanmayın ateş 3 günü geçmediği sürece sıkıntı olmuyor gündüzleri ılık banyoyla soğuk uygulamayla düşürmeye çalışırsınız gece calpol verirsiniz hatta 6 aylık olmuş dolven de verebilirsiniz daha etkili burnu için şırınga ile serum fizyolojik uygulayın eğer emziriyordanız sizde parol için sütten geçiyor ve evinizi nemli tutun boğazı için burnu için iyi gelir öksürük başlarsa ayaklarına sarımsaklı zeytinyağ sürün bizde baya etkili olmuştu varsa evinizde cihaz onun içine e bebekte satılıyordu cold mix diye nemlendirme cihazın içine bir iki damla damlatın iyi geliyor ve bol bol sıvı alsın emzirin su içirin geçmiş olsun
F
Feyza O.
13 Eylül 2025 17:32
Çok teşekkür ederim bilmediğim bir sürü öneride bulundunuz bebeklerimiz hep sağlıklı olsun inşallah 🙏