Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığına Çözüm
96 görüntüleme
B
Burçin ..
8 Ocak 2026 19:33
Bebeğim7 aylık bir gözümde kanal tıkanıklığı var . Gün içinde masaj yapıyorum. Doktor 9 aylık olduğunda geçmezse sondalama ile açmamız gerek diyor . Bu olsun istemiyorum. Kanalı açmak için ne yapabilirim?
G
Gül
8 Ocak 2026 19:38
Masajı burundan göz pınarına doğru yapmalısınız bizim yöntem yanlıştı buna döndük
B
Burçin ..
8 Ocak 2026 19:39
Aşağıdan yukarı olacak şekildeki yani? Doktor göz çukuruna hafif bası ile yukarıdan aşağıya dairesel yapın demişti ? Yanlış mı

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 19:50
İnternette göz doktorlarının önerdiği masajla açtık bizde ilk masajı günde dört defa 20 kere bastırarak hafif hafif diğer günler çoğaltarak gittik doğduğundan beri öyleydi 3 aylık kontrolünde başladım 2 ay boyunda günde20 defaya kadar çıktı ve şuan düzeldi çok şükür

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 19:52
Burundan göz kanalına doğru küçük parmağınızla hafif dokunuşlarla 20 defa sayıp bırakacaksınız inanın çıkan şeyleri sizde farkedersiniz

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 19:57
Bize gittiğimiz doktor 1 yaşına kadar hiçbir doktor müdahale etmek istemez siz masaj ile açamazsanız 1 yaş kontrolünde açılır demişti
B
Burçin ..
8 Ocak 2026 20:02
1 yaş kontrolünde müdahale ile mi açılır denmişti? Gittiğimiz göz doktoru 1 yaş dolmadan hafif narkoz ile sondalama yaparız 10 dk işlem dedi . Bebeğime narkoz verilsin istemiyorum

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 20:12
Evet ama narkoz falan demedi
Lütfen bebeğinize sık sık masaj yapın YouTube dan doğru yöntemini anlatan doktorlar var onları izleyin inanın işe yarıyor
Gerek yok o işlemi yaptırmanıza eğer gerek görürlerse zaten yaparlar ama siz bol bol masaj yapın
Lütfen bebeğinize sık sık masaj yapın YouTube dan doğru yöntemini anlatan doktorlar var onları izleyin inanın işe yarıyor
Gerek yok o işlemi yaptırmanıza eğer gerek görürlerse zaten yaparlar ama siz bol bol masaj yapın
B
Burçin ..
8 Ocak 2026 20:13
Çok teşekkür ederim🙏🏻

Fatma A. U.
8 Ocak 2026 20:47
inşallah bebişinizin gözü hemen düzelir🥰
D
Deniz D. ..
9 Ocak 2026 04:28
Benim bebeğimde de doğuştan iki gözündede vardı, hergün masaj yaptım bol bol aylarca sürdü özel göz doktoruna götürdüm, 1 yaşındanönce müdahale edilemez dedi gerekirse 1 yaşına kadar hergün masaj dedi neysekibitti şükür olsun