Gozlerde Dalma Epilepsi Midir?

128 görüntüleme
C

Ceylan

23 Ekim 2025 23:00
Merhaba.bebeğim 10 aylik. gözleri cok fazla daliyor.bu daha öncelerde yoktu.2 aydir aktif olarak dalmalarına şahit oluyorum.dalma aninda herhangi bi kasılma yok.dalma süresi ben müdahale etmesem uzuyor..bebeğim cok hareketli ve yataktan dustu bi kac defa ve kafasini cok vuruyor hareket ederken.kask aldim taktirmiyor.napacagimi sasirdim.dustukten sonra genel halinde bi anormallik görmedigim icin hastaneye götürmedim..acaba bu ikisinin baglantisi olabilir mi..lutfen beni aydinlatin nolur.dusunmekten kafayi yiyecegim artik 🙏🙏
E

Eda D.

24 Ekim 2025 00:10
Benim bebeğimde düzeltilmiş 10 aylık dönerken bazen başını sert atabilmesi dışında düşmedi prematüre doğduğu için nörolojik takipleri oluyordu beyin usg birkaç kere eeg çekildi sorun çıkmamıştı.ama bu ara oda dalıyor özellikle yemek masasına oturunca yemek yedirirken ama bu dalma esnasında kasılma yok ve bilinci de açık.yemek masasından kaldırdığım zaman dalma felan olmuyor hiç
C

Ceylan

24 Ekim 2025 00:14
Aynen bilinc acik bebimkide.daliyor ama.neden olur ki acaba 😢
İ

İ.E.

24 Ekim 2025 01:35
Gun icinde cok sık tekrarlamiyorsa, 10sn den az suruyorsa, dokununca seslenince normale donuyorsa genelde normal kabul ediliyor. Yorgun ve uykusu varsa da yapabiliyorlar. Bazen birseye isik golge fln odaklaniyorlar. Dediginiz gibi kasilma yoksa bilinci yerindeyse fazla endiselenmeyin. O aylarda benimki de ara ara dalardi yasi ilerledikce azaldi. Benimki de cok hareketli muhtemelen yorgunluktan yapiyordu. Kafa carpmalari da ne kadar sakinirsan sakin o kafayi bir yerlere mutlaka carpiyorlar ya sinir bozucu.
C

Ceylan

24 Ekim 2025 01:39
Malesef 10 saniyeden uzun suruyor ozellikle dikkat ettim ve saydim.sıklık sayisi kaca kadar normal.sayilir bilmiyorum ama gün icinde oluyor biraz.dokununca tepki var ama.seslenince pek dönmüyor.
İ

İ.E.

24 Ekim 2025 02:15
Yani 3 4 kere veya azsa ve dokununca tepki verip normale donuyorsa oyun fln oynamaya devam ediyorsa, titreme kasilma gibi bir tepkisi yoksa ya da tepkisiz kalmiyorsa norolojik bir sorun oldugunu sanmiyorum. Seslenme konusu da ayri bir olay zaten. Benimki adina bakmiyordu bile gun icinde seslenince isine gelince bakiyordu cok moralim bozuluyordu o donemlerde. Ama bebek isine ne geliyorsa onu yapiyor bazen.
C

Ceylan

24 Ekim 2025 06:14
Sormayin bir de o var isme dönup bakmama.sosyal gulumsemesi var diye pek üstune gitmiyorum o durumun.bugun kac kere yakalayacagim bir sayacagim dalmalarin.bir de cekeyim videoya hic cekmedim.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir