Göz Titremesi
56 görüntüleme
İ
İrem
21 Ekim 2025 18:21
Bebeğim 4 aylık 3. Aydan itibaren gözleri titremeye başladı, göz doktoruna götürdük ancak bir sıkıntı görmediğini söyledi nöroloji de görse iyi olur dedi çocuk doktorumuz biraz daha bekleyin dedi ama ben merak ediyorum bunu yaşayan var mı,zaman zaman gözüyle takip ediyor nesneleri zaman zaman takip etmiyor, beni gördüğünde yüzüme gülmüyor veya bir tepki vermiyor sadece ilk uyandığında yanağına dokunursam ve konuşursam gülüyor o da bana bakarak değil yine yukarıya bakarak gülüyor bu durumlar da eşlik edince ister istemez endişe ediyorum

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
21 Ekim 2025 18:27
Merhaba gözlerde titreme olduğu zaman göz doktoru bir sıkıntı gormedi ise mitolojinin gormesi gerekir beyin mr gibi görüntüler isteyerek size bir sorub olup olmadığını çocuk nöroloji söyleyebilir. Umarım geçicibirseydir geçmiş olsun
S
Sifa D.
21 Ekim 2025 20:35
Merhaba, @İrem hanım, tipik gelişen çocuklarda 2. Aydan itibaren sosyal gülümseme görülmeye başlar. 4. Ayda sosyal gülümseme ve göz takibi olmamasını doktorunuzun normal değerlendirmesi oldukça ilginç(!)
Göz ile ilgili bir problem görülmediyse, gözlerin titrediği anları videoya alarak (bu şekilde sizin tarif etmenizden daha iyi anlaşılır) en kısa sürede çocuk nöroloji doktoruna görünmeniz iyi olur. İnşallah her şey yolundadır ama özellikle nörolojik olarak tereddüt oluşturan durumlarda beklemeksizin başvurmak hem içimizin rahat etmesi hem de erken değerlendirme ve müdahale açısından çok önemli.
Evladınızı sağlıkla, sıhhatle,afiyetle, büyütün🙏🏻❤️
Göz ile ilgili bir problem görülmediyse, gözlerin titrediği anları videoya alarak (bu şekilde sizin tarif etmenizden daha iyi anlaşılır) en kısa sürede çocuk nöroloji doktoruna görünmeniz iyi olur. İnşallah her şey yolundadır ama özellikle nörolojik olarak tereddüt oluşturan durumlarda beklemeksizin başvurmak hem içimizin rahat etmesi hem de erken değerlendirme ve müdahale açısından çok önemli.
Evladınızı sağlıkla, sıhhatle,afiyetle, büyütün🙏🏻❤️