‼️göz Teması‼️ Hcm Cevaplarsanız Sevinirim.benzer Durumu Yaşayan Anneler Cevap Verirse İyi Olur 🙏
202 görüntüleme
N
Nazlı ..
30 Eylül 2025 20:27
Merhabalar, bebeğim 10 ay 20 günlük. Emeklemiyor çaba var, destekle birkaç adım atar. Baba, anne ,dede, mama, meme gibi kelimeler var.(bu aralar bazılarını az söylüyor)Sosyal gülümseme mimikler iyi, tanıdıkları görünce güler. İsmiyle seslenince bakar, sese ışığa döner bakar. Oyuncaklara vs uzanır iki parmakla da tutar. İşaret ederek bir şey göstermiyor. El sallamayı henüz yapmadı. Alkış yapar, gel gel yapar, hoşgeldin diyince elini uzatır. Gel, tut, al gibi komutları anlar. Müziğe oynar sevinince alkışlar.
Gün içinde ellerini çok inceler parmaklarını. Göz temasından biraz kaçınıyor göze bakar ama kısa süreli çoğunlukla alnımıza saçımıza bakar. (3 aylıkken göz arkası kanamadan ameliyat oldu) Korkuyorum özellikle göz temasından dolayı endişelenmeli miyim?
Gün içinde ellerini çok inceler parmaklarını. Göz temasından biraz kaçınıyor göze bakar ama kısa süreli çoğunlukla alnımıza saçımıza bakar. (3 aylıkken göz arkası kanamadan ameliyat oldu) Korkuyorum özellikle göz temasından dolayı endişelenmeli miyim?
M
Melike g.
30 Eylül 2025 20:57
Alkışı alkış yap diyince mi yapar kendi kendine mi acaba
N
Nazlı ..
30 Eylül 2025 20:59
Söyleyince de yapar, kendisi bir şeye sevinince ya da müziğe falan yapar.
M
Melike g.
30 Eylül 2025 21:02
Benim kızım da 8 buçuk aylık az bakar gözümüze hep gözü oyunda ya da başka bir şeyde mesela siz alkış yap diyince yapıyor bence güzel bir gelişim tabi uzmanlar daha iyi bilir ama
B
Büşra A.
30 Eylül 2025 21:10
Bu yaşa göre yazdıkların yola çıkarak sözel çıktı ve sosyal cevaplar gayet iyi 👍🏼 gelişim takiplerinizi devam ederek gidin uzmanlara. Ekran maruziyeti yaşamamasına dikkat edin