Göz Kayması
146 görüntüleme
F
Fadime Ö.
23 Ağustos 2025 17:51
beş aylık bebeğim var. Rutin zamanda göz kontrolü oldu. Sağlıklı denildi. Ancak sağ gözünde kayma olduğunu düşünüyoruz ve şaşılık var gibi bakıyor. Aile hekimine rutin kontrol sırasında sordum karanlık odada ışıkla baktı ve sıkıntı olmadığını söyledi. Başka bir doktora götürdük kendisi sağ gözünde hafif kaymanın olduğunu üniversite hastanesine götürerek gözlük edinmemiz gerektiğini söylüyor. Ancak bebeğimin kafa yapısı henüz tam oluşmadığı için gözlük takmanın imkanı yok gibi görünüyor. Yenidoğan bebeklerde göz kayması ve şaşılık oluyormuş sanırım. Bu durumu yaşayan var mı acaba
N
Nurcan Ö.
24 Ağustos 2025 12:57
Benim oğlumda da başladı 1 yaşında şuanda prematüre doğduğu için rop muayenesi yaptırdık sıkıntı çıkmadı 6 aylıkken göz doktoru sıkıntı yok dedi ama yakın zamanda bir göz enfeksiyonu geçirdi o geçince gözünde kayma oluyor geçici mi kalıcı mu bilmiyorum
F
Fadime Ö.
24 Ağustos 2025 13:02
Teşekkürler
A
Aycan K. Ü.
6 Ekim 2025 12:08
Merhaba bir çözüm buldunuz mu benim bebeğimde de böyle durum var
G
Gözde O. D.
27 Ekim 2025 16:07
İlk 6 ay var olan göz kaymaları normal karşılanıyor internette öyle yazıyor, zira kendi kızım da da göz kayması olduğunu fark edip doktora götürdüğümüzde ilk 6 ay olabilir demişti.
F
Fadime Ö.
27 Ekim 2025 16:09
8. Ayda tekrar muayeneye çağırdı doktor ve genelde geçiyor yaşına kadar dedi olmazsa gözlük verecek ya da ameliyat olacak dendi şuan için net bir şey söylemedi
C
Ceren ..
27 Ekim 2025 16:10
benim kızım 4 aylık doktorumuz endişe edilecek durum yok ama siz yine de bi götürün göz doktoruna dedi normalde kayma yok ama fotoğraflarda şehla gibi geliyo götürmezsem içim rahatlamayacak ilk üç ay normalmiş bu arada şaşılık
F
Fadime Ö.
27 Ekim 2025 21:34
Biz götürdüğümüzde iki kez ölçüm yaptı biri normal biri hafif kayma çıktı kendi çocuğunda da olduğunu zamanla düzeldiğini kafa yapısı oyuştukça düzeleceğini söyledi ama içinizin rahat etmesi için gitmenizi tavsiye ederim çünkü muallakta kalmak çok kötü bir şey en azından ne olduğunu bilip ona göre hareket etmek daha mantıklı geliyor