Göz Kanal Tıkanıklığı

66 görüntüleme
İ

İpek Ş. ..

17 Eylül 2025 07:30
Kızım 5 aylık doğuştan sol gözünde kanal tıkanıklığı var. Bivoxa göz damlası kullanıyorum. Son zamanlarda Gnlük 6-7 damla. Sabah 3 akşam 3. Sabah ve akşam arası da gerekirse anne sütü damlatıyorum mecbur kalırsam. Son iki haftadır bu durumdayız. Kızarıklık şişlik sulanma çapaklanma var. Gözünü açamıyor. Masajini hiç aksatmıyorum. Günde en az 4 -5 kez yaparım. Doktorumuz bir yaşına kadar damla ve masajla geçmezse müdahale ediyoruz dedi. Ama bu müdahale beni korkutuyor kesin çözüm de değil. Tekrar tikanabilirmis. Farklı bir ilaç yazmasını istedim doktorumdan. Bir yaşına kadar beklesem hata etmiş olur muyum
F

Fatma S. ..

17 Eylül 2025 08:26
1 yaşa kadar bekliyorlar yapmak için. Masajı günde 4 defa 10 kere yani toplam 40 olacak şekilde yapın. Göz pınarına bastırıp burun hizasında aşağı doğru çekin ağlasa da yapmaya devam edin.
Z

Zehra Ç.

22 Eylül 2025 17:21
Bebeğim ilk doğduğunda bende çevremden duyduğum için anne sütü damlattım sonra geçmeyince doktora gittik süt damlatıyorum dediğimde göz doktoru süt çoğaltır yapma demişti. Temiz suyla ve pamukla silip damlasını veriyordum. Arada masaj yaptım geçti çok şükür. Süt damlatmayı bırakarak deneyebilirsiniz birde. Geçmiş olsun
İ

İpek Ş. ..

22 Eylül 2025 17:42
Teşekkür ederim herkese 🙏 umarım geçer
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

22 Eylül 2025 18:02
Göze anne sütü damlatmayın ne olur :( gözü enfekte edersiniz.1 yaşına kadar beklemeniz gerekecek kendiliğinden açıldığı da olabiliyor lacrimal kanal masajı izleyip yapın. Steril gazlı bezle silin temiz tutun hafifleyecektir sifalar çok idilerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir