Gerçekten Mama Kullanmaya İhtiyacınız Var mı?

221 görüntüleme
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

16 Ekim 2025 18:33
➡️ Her huzursuzluk mama ihtiyacı demek değildir. Anne sütü, özellikle ilk 6 ayda, bebeğinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak en değerli besindir. Ama bazı durumlarda doktor kontrolüyle mama desteği gerekebilir.

🔸 Hangi durumlarda mama gerekebilir?
• Bebek yeterli kilo almıyorsa ve bu bir sağlık riski oluşturuyorsa
• Anne yeterli süt üretmiyorsa ve bu, profesyonel destekle artırılamıyorsa
• Emzirme tıbbi nedenlerle mümkün değilse
• Özel durumlarda (erken doğum, bazı metabolik hastalıklar gibi)

🔸 Hangi durumlarda hemen mama başlamak gerekmez?
• Bebek sık emmek istiyorsa
• Uyku düzeni karışıksa
• Ağızına sık sık elini götürüyorsa
• Anne “sütüm yetmiyor” endişesi yaşıyorsa

➡️ Bu belirtiler bazen sadece büyüme atağı, emzirme pozisyonu sorunları ya da bilgi eksikliği olabilir. Bu yüzden önce değerlendirme, sonra gerekliyse destek çok daha doğru bir yol olur.

Profesyonel destek ve bilgi için
📞 0506 038 99 58
B

Betül

18 Ekim 2025 08:50
Esenay hanim merhaba. Daha once baska postunuza yazmistim ama kilosunu yanlis yazmisim. Bu post da bana gore gibi. Bebegim 1 hafta sonra 3 aylik olacak. Dk.3850 boy 52 simdi 5700 60cm kiz bebek. 1 bucuk aylikken beslenmede sikintilar yasadik 2 hafta jic kilo almadi. Sonra beslenmeye geri donduk. Simdiyine istah az. Ve bebegim zayif gorunuyor. Bu kilo konusunu malesef cok kafaya taktim. Cok vazgecmek istedim mamayla beraber gitsek mi diye. Bu sefer de red yasamaktan kokuyorum. Dogim kilozuna gore kilo alimi az degil mi? Siz nasil bir yorum yaparsiniz acaba? Emdigi zamanda ortalama 5 6 dk emiyor. Keyfi hareketi yerinde. Ama kendime eziyet etmekten kuttulamiyorum.
G

Gözde ..

18 Ekim 2025 09:05
Esenay hanım merhabalar, benim bebegim 5 aylık beni çok az emiyor mesela 3-4 dk bazen keyfi olursa 5-6 dk arası ama ben bu kadar az emerken iki göğsümü emziriyorum ilk başta lıkır lıkır içtiği sütü ikisinde de emziriyorum sonra bırakıyorum son kaldığım memede böyle olunca da oldukça zorlanıyorum. Tek göğüs mü emzirmeliyim çocuk emmeyi bitirene kadar. Bir de karnını düzgün doyurmadığı için sık emmek istiyor. Mesela bir çocuk şuanda karın tokluğuyla 2-3 saat durabiliyorsa benim bebeğim 1 saat 1.5 saat sonra tekrar emmek istiyor bazen onu da emmek istemiyor. Emme süresini nasıl arttırabilirim ya da emme düzenini nasıl rayına oturtabilirim? Yanlış emzirdiğim için mi böyle oluyor pozisyon mu yanlış bilemiyorum? (Çoğunlukla yatarak emziriyorum bazen o kadar zorlanıyorum ki kendim emekleme durarak bir lokma daha emsin diye uğraşmak zorunda kalıyorum.) Koluma yatırıp emdiği zaman sanki güzel ememiyormuş gibi geliyor. Gece emmesinde sıkıntı olmuyor bu arada gece karnını güzelce doyuruyor 15-20 dk emiyor totalde bazen 30 dk yı da buluyor sadece gündüzleri bu şekilde emiyor.
B

Betül

20 Ekim 2025 07:12
G

Gonca Ç.

20 Ekim 2025 15:08
Esenay hanım merhaba , bebeğim 72 günlük 5300 gr (doğum kilosu 2880 gr kız) bir hafta öncesine kadar göğüslerim dolu dolu oluyordu halk arasında söylenen meme terbiyesi gibi durum oldu sanırım göğüslerim dolmuyor bebeğim de eskisi gibi uzun emmiyor 5 dk falan sürüyor keyfi yerinde zorlasam da uzun süre almıyor memeyi bu normal midir sizce ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir