Geniz Tıkanıklığı
83 görüntüleme
A
Ayşe
9 Ekim 2025 10:31
Bebeğim 3 aylık hafif soğuk algınlığı var hırıltılı nefes alıp veriyor burnunu temizliyorum ön kısımlarını ama genizi nasıl temizleyebiliriz aile hekimi antibiyotik verdi kullanıp kullanmamada kararsızım gerek var mı ona
A
Ayşegül Ü.
9 Ekim 2025 10:36
Bence kullanmayın, Osman hocanın özellikle üzerinde durduğu konulardan birisi de bu, gereksiz ilaç/antibiyotik kullanımı. Soğuk algınlığı, nezle bunlar viral enfeksiyonlar, o yüzden antibiyotik işe yaramaz . Geniz için buhar makinesi olabilir belki.
L
Lale G.
9 Ekim 2025 10:37
Evet kullanmayın asla önermiyorlar ki iyi gelmez işe yaramaz

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
9 Ekim 2025 10:59
Merhaba burda bir yanlış anlaşılmayı önlemek isterim. Viral enfeksiyonlar özellikle küçük bebeklerde akciğer enfeksiyonuna ,burnu yeterince temizlemezseniz ya da bebeğiniz kucukse çevirebilir. Doktorunuz bebeğinizin ciğerlerini dinlemiş ve uygun görmüşse bazen antibiyotik kaçınılmaz. Ama bunu netleştirmek icin bebeğinizin ayı çok küçük olduğu için öncelikle bir çocuk uzmanına ayrıntılı muayne olup kesinlestirmelisiniz. Osman hocanin da dediği bu gerçekten ihtiyaçvar ve kullanmazsanızda bebeğiniz sıkıntı yaşayacaktır. Önce lütfen emin olun

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
9 Ekim 2025 11:02
Genzini de serum.fizyolojik ile yıkama yaparak temizleyebilirsiniz ancak bazı viral enfeksiyonlar çokfazla mukus salgılatir işibiraz zorlaştırıro zaman da yine serumu buhar olarak verip sırtına pat pat vurabilirsiniz
S
Sena M.
9 Ekim 2025 11:29
Benimde bebeğim 3 aylık tam olarak sizinki gibi oldu doktora gitmedim henüz ateş rakibi ve burun temizliği yapıyorum buraya da bunun için geldim ne yapmalıyım bilmiyorum