Gelişim Geriliği mi ? Bir Bakar Mısınız Lütfen?
166 görüntüleme
D
Duygu I.
2 Ekim 2025 14:15
Bebeğim 34 haftalık 32 haftaya uyumlu şekilde; 1640 gr 40 cm doğdu. Şu anda 18 aylık düzeltilmiş 16 aylık. Kilosu 9600 boyu 64 cm. Bu gün doktor gelişimi geriden geliyor diyerek test istedi ve endokrinoloji,gastroenteroloji görsün dedi. Ayrıca mikro Elisa testi yapılmış kan tahlilleri alınırken öğrendim? Sebebini bilen olabilir mi ? Osman Hocam eğer görürseniz lütfen bir şeyler söyleyebilir misiniz? Prematüre annesi olarak artık iyi şeyler duyamamaktan korkuyorum.
S
Sifa D.
2 Ekim 2025 18:41
Merhaba bebeğiniz kız mı erkek mi bilmiyorum ancak düzeltilmiş ayına göre çok alt persentilde olduğuna sanmıyorum ama boyu gerçekten 64 cm ise persentilin çok altında görünüyor belki o yüzden ek tetkik yapmak istemiştir? Boyu düzenli uzuyor mu? Son kontrolünüzden beri ne kadar uzamış?
Dilerim tüm sonuçlarınız temiz gelir, sağlıkla büyütün 🙏🏻
Dilerim tüm sonuçlarınız temiz gelir, sağlıkla büyütün 🙏🏻
D
Duygu I.
2 Ekim 2025 18:50
Teşekkürler Şifa. (Hanımefendi mi beyefendi mi bilemedim kusura bakmayın lütfen) Bebeğim erkek. Boyunu da yanlış girmişim 74 cm yanlışlıkla ve o ruh haliyle 6'ya basmışım. Bana da persentile göre çok geride gelmiyor ama çok da normale dönmemek yorucu. Yine de içime su serptiginiz için çok teşekkürler.
Z
Zümrüt A. K.
2 Ekim 2025 19:34
Merhabalar Duygu Hanım,
Gönderinizi görünce yazmak istedim. Benim de şu an tam 14 aylık olan 37. Haftada 32-33 haftayla uyumlu doğan bir erkek bebeğim var. Doğum kilosu 1810 gr boy 44,5 cm idi. En son doktor ziyaretimizi 13 aylık iken yaptık kilo 8300 boy 74 cm idi. Boy olarak fena değil ama kilo düşük dedi doktorumuz. Bizim oğlanın ne yazık ki ek gıda ile pek arası yok. Anne sütü ağırlıklı besleniyor hala. Ama ben bebeğim 9 aylıkken Osman hocadan online randevu almış görüşmüştüm. O zaman bebeğim 7100gr idi Osman hoca gayet iyi kilosu hatta 2 ay önden gidiyor demişti. İçim o kadar rahatlamıştı ki anlatamam. Kilo olayını çok takmıştım kafama sonra işte aştım bu konuyu ama gittiğimiz bütün doktorlar hep kilosu düşük mama verin yok kaşık mama yok şu mama ama çocuk yemiyor. Bizim çocuklar 3-4 aylıkken yeni doğmuş bir bebek kilosuna ulaşıyorlar ama nedense çoğu doktor sanki 3-3,5 kg doğmuş bir bebek gibi muamele ediyor sanırım çoğu doktor kilolu bebek göre göre alışmış. Aslında bebeğin keyfi yerinde huzurlu aktif ise çok takılmamak gerekiyor kiloya boya. Ama işte anne yüreği gelde takılma. Osman hoca bana bu bebekleri 2 yaşına kadar normal bebeklerle kıyaslamamalıyız 2 yaşına kadar aradaki farkı telafi ediyorlar demişti. İnşallah öyle de olur deyip gönlümüzü ferah tutalım. Çünkü biz strese girince bebeği de zorlayıp strese sokuyoruz önce ona sonra kendimize zarar veriyoruz. Yalnız değilsin arkadaşım. İnşallah her şey yolundadır ve bebişlerimiz sağlıkla büyür
Gönderinizi görünce yazmak istedim. Benim de şu an tam 14 aylık olan 37. Haftada 32-33 haftayla uyumlu doğan bir erkek bebeğim var. Doğum kilosu 1810 gr boy 44,5 cm idi. En son doktor ziyaretimizi 13 aylık iken yaptık kilo 8300 boy 74 cm idi. Boy olarak fena değil ama kilo düşük dedi doktorumuz. Bizim oğlanın ne yazık ki ek gıda ile pek arası yok. Anne sütü ağırlıklı besleniyor hala. Ama ben bebeğim 9 aylıkken Osman hocadan online randevu almış görüşmüştüm. O zaman bebeğim 7100gr idi Osman hoca gayet iyi kilosu hatta 2 ay önden gidiyor demişti. İçim o kadar rahatlamıştı ki anlatamam. Kilo olayını çok takmıştım kafama sonra işte aştım bu konuyu ama gittiğimiz bütün doktorlar hep kilosu düşük mama verin yok kaşık mama yok şu mama ama çocuk yemiyor. Bizim çocuklar 3-4 aylıkken yeni doğmuş bir bebek kilosuna ulaşıyorlar ama nedense çoğu doktor sanki 3-3,5 kg doğmuş bir bebek gibi muamele ediyor sanırım çoğu doktor kilolu bebek göre göre alışmış. Aslında bebeğin keyfi yerinde huzurlu aktif ise çok takılmamak gerekiyor kiloya boya. Ama işte anne yüreği gelde takılma. Osman hoca bana bu bebekleri 2 yaşına kadar normal bebeklerle kıyaslamamalıyız 2 yaşına kadar aradaki farkı telafi ediyorlar demişti. İnşallah öyle de olur deyip gönlümüzü ferah tutalım. Çünkü biz strese girince bebeği de zorlayıp strese sokuyoruz önce ona sonra kendimize zarar veriyoruz. Yalnız değilsin arkadaşım. İnşallah her şey yolundadır ve bebişlerimiz sağlıkla büyür
D
Duygu I.
2 Ekim 2025 19:45
Merhabalar ve iyi geceler Zümrüt Hanım ;
Geri dönüşünüz için ne kadar mutlu oldum anlatamam. Her bebeğin gelişimi farklıdır tabi kendi gelişim basamaklarınn bir sürü faktörü var,olmalıdır da zaten. Lakin benim 3. Bebeğim ona rağmen içimi rahatlatamadım bir süredir. Yok bu çocuk kısa,yok bu çocuk aaa 1 yaşında yok7-8 aylık gibi duruyor diyenlerden icim şişti. Anlatmaktan da yoruldum ama insanın kalbi sızlıyor cocugu hakkında olumsuz yorumlardan. Bu gün mesleki yeterliliği ne kadar iyi olursa olsun bir anne için çocuğun çok geriden geliyor cümlesi bir doktorun ağzından çıktı ve nedenini bilmediğim bir test yapılmış. Belki çok gerekli belki de değil bilemiyorum. Sadece bunun bu alanda uzman birinden duymak kalbimi sızlattı. Sanki iyi bakamımış,çocuğunda bir eksiklik varmış izlenimi verdi bana. O yüzden de el elden akıl akıldan üstündür diyerekten sizlerin de tecrübelerine ihtiyaç duydum öyleyse de varsın canı sagolsun. Mesajınız bu bağlamda bana o kadar iyi geldi ki gerçekten çok teşekkür eder bebislerinizle ćok güzel bir yaşam geçirmenizi dilerim.
Geri dönüşünüz için ne kadar mutlu oldum anlatamam. Her bebeğin gelişimi farklıdır tabi kendi gelişim basamaklarınn bir sürü faktörü var,olmalıdır da zaten. Lakin benim 3. Bebeğim ona rağmen içimi rahatlatamadım bir süredir. Yok bu çocuk kısa,yok bu çocuk aaa 1 yaşında yok7-8 aylık gibi duruyor diyenlerden icim şişti. Anlatmaktan da yoruldum ama insanın kalbi sızlıyor cocugu hakkında olumsuz yorumlardan. Bu gün mesleki yeterliliği ne kadar iyi olursa olsun bir anne için çocuğun çok geriden geliyor cümlesi bir doktorun ağzından çıktı ve nedenini bilmediğim bir test yapılmış. Belki çok gerekli belki de değil bilemiyorum. Sadece bunun bu alanda uzman birinden duymak kalbimi sızlattı. Sanki iyi bakamımış,çocuğunda bir eksiklik varmış izlenimi verdi bana. O yüzden de el elden akıl akıldan üstündür diyerekten sizlerin de tecrübelerine ihtiyaç duydum öyleyse de varsın canı sagolsun. Mesajınız bu bağlamda bana o kadar iyi geldi ki gerçekten çok teşekkür eder bebislerinizle ćok güzel bir yaşam geçirmenizi dilerim.
Z
Zümrüt A. K.
2 Ekim 2025 20:05
Ben sizi çok iyi anlıyorumm. İnanın doktora gideceğimiz günün bir gece öncesi stresler basıyor acaba ne diyecek doktor diye hep de moral bozucu şeyler çıkıyor ağızlarından bebek 9 aylık işte 5 aylık bebek kilosunda, neden hiç mama vermediniz diyorlar çocuk anne sütünü de almıyor yarısını döküyorum mamayı mı içecek bir diyorum ki bir kez verdim kustu . İnanın bu yüzden bebeğimin hala düzenli bir doktoru yok bir umut şehirdeki bütün doktorları geziyorum belki biri moral bozucu şeyler demez diye ama hepsi ağız birliği yapmış gibiler
D
Duygu I.
2 Ekim 2025 20:13
Gayet iyi anlıyorum aynı endişeler aynı dönüşler aynı çaresizlik hisleri.. ki neler neler atlatmış küçücük bir bebek var kucağımız da. Savaşçılar hem de hiç ummadığımız kadar. Bizim duygusal psikolojik maddi ve manevi her türlü zorluğun altından ne şekilde çıktığımızı bir çoğu görüyor ama sanırım görmek istemiyor. Biraz anlayış biraz merhametli bir yaklaşım görmek istiyorum artık bütün zor durumdaki anneler adına. Gerçekten çok anlayışınız desteğiniz için çok teşekkür ederim. Birilerinin sizi anlıyor olması muazzam bir destek..teşekkürler.