Gelişim Durumu

166 görüntüleme
M

Meryem Y. ..

28 Ağustos 2025 17:33
Merhaba kızım 9 ay 16 günlük doğum kilosu 2.890'dı şu anda 7 kilo 400 gram kadar geçen gün doktor sınırda olduğunu söyledi ve persent olarak sınırdaymış sizin bebekleriniz bu kadarlıkken nasıldı yani benim tedirgin olmam için bir sebep var mı sizce?
H

Habibe S.

28 Ağustos 2025 18:05
Her bebeğim gelişimi farklıdır, kıyaslamayın lütfen. 1 yaşına geldiğinde doğum kilosunun 3 katına çıkmış olmalı kilosu öyle okumuştum bi yerde. Bence kilosu gayet iyi. Sağlıklı olması için tek parametre kilo değildir genel hali durumu, belki hareketli olduğu için çok kilo alamıyordur.
Benim yeğenim 8 yaşında hâlâ yaşıtlarından çok zayıf ama bi sağlık sorunu yok
E

Es

1 Eylül 2025 21:49
Elbette yok gayet güzel kilo almış 🧿 kilo tek başına bir gelişim parametresi değil. Boy uzaması, baş çapının büyümesi, gelişimsel bulguların yerinde olması (dengeli oturma, ayak üzerine basabilme, göz teması kurma, kavrama vs) daha önemli. Oğlum bir hafta daha büyük 8,7 civarında kilosu. 4 kilo doğmuş bir bebekti üstelik. Erken emekledi, çok hareketli, tüm gün hareket halinde normal yani yakması da 😁

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir