Gelişim?

140 görüntüleme
M

M. K.

6 Kasım 2025 20:54
Bebeğim 5,5 aylık
Son 1 haftadır yabancı birini görünce dudağını büzerek içli içli ağlamaya başlıyor,normalde aşırı sosyal ve güleç bir bebekti sebebi ne olabilir?
Ve şuan neleri yapmasını beklemeliyiz?
Kısa süreli desteksiz oturuyor
Sosyal gülümseme var
Sesli gülme var
Sırt üstünden yüz üstüne dönebiliyor
İstediği herşeye uzanıyor
Birinin kucağına girmek istediğinde ellerini uzatıyor
Mama istemediğinde biberonu iterek net şekilde belli ediyor
Gibi
Peki alkış, bay bay, babıldama, ilk kelimesi vs ne zaman beklemeliyiz ?
Nasıl oyunlar oynamalıyız , artık aktivite bulamıyorum :)
S

Sevgi K.

6 Kasım 2025 20:57
Osman Bey’in 5 -6 aylık videolarından birinde bahsettiğiniz şeylere açıklama getirmişti. Ayrılık kaygısı oluştuğu için yabancılara ağlama ya da ebevenynin uzaklaştığını görünce ağlamalar olabilir demişti. Normal bir durum. Babıldamalar içinse 6 ya da 7. Ay videosunda değiniyordu diye hatırlıyorum
M

M. K.

6 Kasım 2025 21:17
Teşekkür ederim hemen izleyeceğim 🙏
A

Ayşegül Ü.

7 Kasım 2025 00:06
Evet bu dönemde yabancılaşma başlar, bebeğiniz yabancıları ayırt eder, aslında gelişiminin bir parçasını yapıyor ve bu iyi bir şey. Yabancılaşma olmasaydı belki sorun olarak görülebilirdi. Babıldama 6.ay civarı başlıyor. Zaten bebeğiniz maşallah ayına göre yapması gereken her şeyi yapıyor. 1 ay kadar sonra babıldama da başlar. İlk kelime de 9. ay civarı bekleniyor. Sağlıkla büyüsün inşallah 🙏🏻
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

8 Kasım 2025 20:05
Merhaba. Düzenli babıldamaların (yani bababa, mememe gibi tekrarlı hecelerin) 6-9 ayda, çeşitlenmiş babıldamaların (yani badaga, medebe gibi farklı hece birleşimlerinin) 9-12 ayda gelmesini bekleriz. İlk sözcükler ise 12-15 aylık dönemde edinilir. Alkış ve bay bay jestleri içinse 12 aya kadar beklenebilir. Çocuğunuzun sosyal gülümsemelerinin gelmiş olması iletişim ve dil gelişimi açısından olumlu işaretlerdir. Bu noktada çocuğunuzun dil gelişimini desteklemeniz, ona bol bol kitap okumanız ve 2 yaşa kadar hiç ekran vermemeniz önem taşımaktadır. Konularla alakalı videolarımı aşağıya ekliyorum. ✨

https://www.instagram.com/reel/DOI_pY_jGww/?igsh=bDZsdGZ2bWQ1ajdx

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4NTMyMTU1MDczMDU0NDM1?igsh=MTY2ZWkzZXZpNDFlcQ==

M

M. K.

8 Kasım 2025 20:11
Henüz ismine dönmüyor olması ve sırtüstünden yüzüstüne döndüğünde tekrar sırtüstü dönemiyor olmasını normal mi?
@Merve Kılıç
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

8 Kasım 2025 20:53
İsme tepkinin 12 ay ve sonrasında gelişmemiş olması bir soruna işaret edebilir, 12 aya kadar gelişmesi beklenir. Motor beceriler benim alanıma, dil ve konuşma terapisi görev tanımına girmediği için o noktada bir bilgi vermem doğru olmayacaktır. ✨
M

M. K.

8 Kasım 2025 20:55
Teşekkür ederim ilginize🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir