Geçmeyen Pişik

208 görüntüleme
Ş

Şeyma O.

27 Ağustos 2025 05:48
Benim kızım 21 aylık doğduğundan beri pişik oluyor ama şuan ki piştiği mantar gibi duruyor ama değilmiş her çeşit şeyleri denedim İçleri beyaz beyaz mantar gibi duruyor kullanılanlar
Hametan sarı
Kantoron yağı
Sudocream
Alman pişik kremi ( penaten )
Fransız pişik kremi ( biolane )
Antibiyotik krem de sürdüm hiç bir şekilde azalma olmadı ve kaşınıyor diye ağlıyor çoğu zaman ıslak mendil kullanmıyorum yıkıyorum saf su ile ama geçmiyor ne yapabilirim lütfen yardımcı olun
N

Naz E.

27 Ağustos 2025 06:28
Travazol denediniz mi? Bizde çok işe yaradı aynı anlattığınız gibiydi
F

Fatma S. ..

27 Ağustos 2025 06:33
Hamazinc kullanabilirsiniz ama mantarsa antifungal bir krem falan vermeleri lazım yoksa hiçbir pişik kremi onu geçirmez. Uzun süreli devam eden geçmeyen pişik durumunda alerji ihtimali var diye biliyorum ama bir doktora falan danışın isterseniz.
Ş

Şeyma O.

27 Ağustos 2025 06:44
Evet travazol denedim hala da deniyorum

Hamamince de geçirmiyor
B

Burcu Ü. ..

27 Ağustos 2025 07:08
Benim oğlum pişik olduğunda sürekli altını açık bıraktım bide hamazinc kullandım 3 günde geçti dediğiniz gibi beyaz uçluydu hepsi
İ

İpek B. Z.

27 Ağustos 2025 07:10
Fucicort krem deneyin biz onunla geçirdik. Hamazinc ve locoderm kremi birlikte uyguladik bi ara, o da iyi geldi.
E

Emine T. ..

27 Ağustos 2025 08:00
Benim kızımın da yaklaşık 3 hafta süren inatçı pişiği olmuştu bu yumuşak ağız mendilleri var ya her altını aldıktan sonra bezin önüne ondan koydum yıkayıp ütüleyip tekrarladım 1 günde azaldı. Bir de pişik kremleri değil de eczanelerdeki arko kremin c vitaminlisini kullanmıştım ek olarak pişikten önce bepanthol kullanıyodum şimdi penaten inatçı pişik kremini sürekli kullanıyorum tekrarlamadı
S

Saziye G.

27 Ağustos 2025 08:09
Bulgar kremi bize iyi gelmişti hala kullanırıım
E

Ebru Y.

27 Ağustos 2025 08:17
Benim bebeğimin de poposu kanıyordu resmen derm yaralar oluşmuştu biz hamazing ve fito kremi karıştırıp 3 defa sürüyordum 3 güne toparladı tek başına hiçbir etki görmemiştim ama fito gerçekten etkili çok geçmiş olsun
Melek S. .

Melek S. ..

1 Eylül 2025 11:22
Merhabalar umarım pişik sorununuz geçmiştir. Benim kizim da 8 aylık onda pişik oldu ama 2 haftalık bir süreçten bahsedeceğim size. Öncelikle ıslak mendil kullanımını bıraktım çinko içerikli dahil tüm kremleri kullandım sık bez değişimi ve her alt değişiminde saf su ile yıkayıp kuruladım 10. Günde kanamaya başlamıştı artık pişik olan bölgeler. Papatya çayı demleyip küvette 15 20 dk oturttum. Kullandığım bez markasını değiştirdim ve en önemlisi her alt değişiminde kremleri bırakıp hindistan cevizi yağı sürüyorum. İlk günden iyilestigini gözlemledim. Bugün 15. Gün ve hafif pembeye döndü. Bu arada emzirdigim için yediklerime de dikkat ettim acı ekşi Baharatlı ve asitli şeyler tuketmiyorum. Kızınız da hızlıca iyileşir inşaAllah
E

Emine

3 Kasım 2025 16:03
1 aydır aynı sorunu yaşıyoruz geçti mi aceba doktor pişik dedi hamazinc verdi ama geçmedi çözüm bulduysanız yazar mısınız
Ş

Şeyma O.

3 Kasım 2025 16:04
Merhaba bezi değiştirdim öyle çözüm buldum şuan molfix kullanıyorum çok rahat başka da birşey yapmadım ekstra farklı olarak

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir