Geçmeyen Kabızlık Sorunu

73 görüntüleme
N

Neşe A.

10 Ekim 2025 23:13
Bebeğim yirminci gününden itibaren kendi kendine kaka yapmayı bıraktı. Ben onun ağlamalarına çok üzüldüğüm için haftası dolduğu zaman gliserin kansuk isimli fitili küçük parçalara bölerek kullanıyorum ama alışkanlık yaptığını söylüyorlar. Duphalac isimli şurubu önerdi bir doktor kullandım fayda etmedi. nbl probiyotik kullanıyorum, rezene karışımlı bitki çayı içiyorum, her gün bir çay kaşığı hakiki zeytinyağı içiriyorum yine de bebeğim kakasını kendiliğinden yapmıyor. Şu an tam üç buçuk aylık ve anne sütü dışında bir şey yiyip içmiyor. Kafam çok karışık fitil mi kullanmalıyım, lavman mı yoksa kendi yapana kadar beklemem mi gerekiyor? En fazla bir hafta bekleyebiliyorum sonrasında acıdan kıvaranarak ağlayarak perişan oluyor bu duruma dayanamıyorum. Ne zaman geçecek bu durum nasıl düzelecek önerisi olan ve aynı durumu yaşayan varsa yazabilir mi lütfen!
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

10 Ekim 2025 23:53
Anne sütü tamamı sindirilen bir besin, 10 güne kadar kaka yapmama tamamen normal. Zeytinyağı vs gibi bir şey denemeyin. Hekim tavsiyesi dışında ilaç kullanmayın. Karnına bebek yağı ile saat yönünde masaj yaptın ayaklarını kendşne çekerek egzersiz yaptırın. Çok sorun yaşarsanız 10. Gün sonunda muhakkak hekime götürün 10 gün öncesinde bir şey yapmaya gerek yok
N

Neşe A.

10 Ekim 2025 23:58
Ayça hanım on gün dolduğunda doktora götürürsem doktor ne gibi bir tedavi uygular bilginiz var mı? Bir de bunun için randevu alıp çocuk sağlığı hastalıkları bölümüne mi gitmeliyim bugün tam bir hafta oldu çocuk sağlığı bölümüne götürmem gerekirse randevu alacağım.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Ekim 2025 00:11
Şöyle yapalım 10 gün kakasını yapmazsa yaptığınız masajlara rağmen randevu oluşturun. 15 güne kadar müdahale etmediğimiz oluyor bebeğiniz huysuz değilse yani sütü tam içiyorsa bir aksaklık yoksa hiç problem yok zaten.10 gün sonra çocuk hastalıkları uzmanına götürebilirsiniz🙏🏼
N

Neşe A.

11 Ekim 2025 00:12
Yanıtınız için teşekkür ederim Ayça hanım, tavsiyelerinize uyacağım, iyi geceler.
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

11 Ekim 2025 00:12
İyi geceler dilerim 💕

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir