Geçmeyen Hiperlaktasyon
70 görüntüleme
E
Elif A.
28 Ekim 2025 06:10
Bebeğim 6.5 aylık erken doğum yaptığım için başlarda bol bol sağım yapmıştım ve hiperlaktasyona sebep oldu. Sonrasında ne denediysem düzelmedi ilk birkaç ay zordu şimdi en azından bebeğim sütü karşılayabiliyor ama kendim rahatlamak için onu gereğinden fazla emzirmem gerekiyor hızlı kilo artışı, gaz gibi sorunlara sebep oluyor. Biraz emmese hemen süt akmaya başlıyor geceleri her yer süt oluyor ve sık sık kanal tıkanıklığı, mastit yaşıyorum. Artık gerçekten çok yordu bu durum beni emzirmekten soğudum diyebilirim emzirmeyş bırakıp sütümü ilaçla kesiyim diyprum ama bu sefer bebeğime kıyamıyorum. Önerileriniz var mı neler yapabilirim?

Fatma T. ..
Uzm. Hemşire
28 Ekim 2025 06:15
Merhaba sütünüzü sağıp buzlukta ek gıdalara eklemek için saklayabilirsiniz fazlasını stok yapın.sagim yaparken el kullanın

Emel C.
28 Ekim 2025 06:37
Merhaba makinenizin en dusuk ayarinda sagim yaparsaniz azaliyormus benim bilmedigim icin bu sebepten sutum kesildi mesela goguslerim acidigi icin yavas sagiyordum zaten emzirmeye devam ettigin icin kesilmez bence ama biraz faydasi olur diye düşünüyorum