Geçmeyen Egzama

85 görüntüleme
T

Tugce

11 Eylül 2025 17:42
Selamlar. 2,5 aylıktan beri yanaklarda başlayıp sonra dirsek içi, boyun, koltuk altı, ayak üstü, kulak arkası, kulak ici yayilan egzamamiz var. Aynı zamanda 3 kez kanlı kaka gördüm. Ara sıra da mukuslu oluyor. Yani alerjik bünyemiz var anlayacağınız. Konak da azalmasına rağmen bu ayda hala geçmedi. Gelişimi iyi gidiyor kilo alımı boy uzaması normal düzeyde. Ben yaklaşık 2 aydır diyet yapıyorum. Bebegim sadece anne sütü alıyor. Yumurta, kuruyemiş keserek başladım sonra süt ürünleri gluten, soya, susam, kakao ve dokunabilecek bazı sebze meyveleri de kestim. Bugün deri testi verdik hiçbir şey çıkmadı. Şu an 5 aylık bu arada. Kan testinde dusuk düzeyde yumurta aki ve süt alerjisi çıktı. Anlamadığım şey bu kadar diyete rağmen neden gecmedigi. Neyi gözden kaciriyorum. Kullandığım deterjan siveno, nemlendirici Bioderma atoderm, şampuanı Bioderma, Mustela. Gerçekten kafayı yemek uzereyim. Diyet yapıp sonuç görememek çok canımı sıkıyor. Benim gibi olan var mı? Tecrübelerinizi duymaya ihtiyacım var 🙏🏼
T

Türkan Y. ..

11 Eylül 2025 18:48
Benim bebeğim de 5 aylık. Cillte döküntü yok ama kakada minik minik kan geliyor. Bende sizin gibi çok katı bir diyet yapıyorum. İzmir Behçet uz çocuk hastanesi alerji doktoruna götürdük. Doktorumuz bağırsakların geç olgunlastigini söyledi. Diyetini yavaş yavaş açmaya başladim. Birde ek gıdaya başlattı. Ek gıda ile bağırsakları daha hızlı gelişir dedi. Sizde doktorunuza bir sorun isterseniz
T

Tugce

11 Eylül 2025 18:51
Teşekkürler cevabınız için 🙏🏼 bizim çocuk doktorumuz da biraz sıkıntılı gördüğü için ek gıdaya 6. Ayda başlamamız gerektiğini söyledi. Her doktorun görüşü farklı ben de şaşırdım vallahi. Diyet açmayı nasıl yaptınız. Ben bizde tam duzelme olmadığı için açma konusunda da nasıl yapsam bilemedim. Çocuk doktorumuz diyete devam etmem gerektiğini düşünürken alerji doktoru süt ürünleri hariç diyeti bırakmamı önerdi kafam karışık biraz.
S

Shahla B.

13 Eylül 2025 13:33
5 aylığında bulundu alerjisi olduğu bebeğimin, bizim doktorumuz önce kortizonlu kremle sakinleştirdi, nemlendiriciyi her gün en az 5-6 kere kullanıyoruz, süt süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş hepsini kesmiştim. Yediğiniz şeylerin içinde tereyağı falan kullanılmış olabilir, buna da dikkat edin.
10 aylıkken ben diyete artık uyamadığım için, sütüm de çok azaldığı için kestik, daha da rahatladı bebeğim. Ek gıdada zorluk çektik başlarda, yediremediğim şeyler çoktu çünkü. Yavaş yavaş doktorumuz diyetini açtırıyor, alerji gördüyüm şeylerde hemen duruyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir