Geçmeyen Burun Geniz Akıntısı
192 görüntüleme

Cihan K. ..
6 Ekim 2025 05:13
Kızım 5 buçuk aylık. Yaklaşık 10 gündür geçmeyen burun akıntısı var. Genzi de dolu. Özellikle gece emzirirken çok sulu sulu ses geliyor genzinden. Emmesinde vs sorun yok ama açtıktan sonra burnu hemen yine tıkanıyor. Nedir bunun sebebi, geçer mi
A
Ayşegül Ü.
6 Ekim 2025 05:17
Merhaba, benim oğlumda da aynı durum var, 2.5 aylık. Önümüzdeki hafta doktora gittiğimizde soracağım. Sizi güncellerim.

Cihan K. ..
6 Ekim 2025 05:20
@Ayşegül Ünal teşekkür ederim bekliyorum
A
Ayşegül Ü.
6 Ekim 2025 05:24
Osman hoca Instagram‘da az evvel cevaplamış bu konuyla ilgili, solunum yolları küçük olduğu için böyle sesler çıkarabilir demiş serin fizyolojik ile temizlemek solunum yollarının tamamen açılmasına neden olmaz ama tamamen kapanmasını engeller demiş

Cihan K. ..
6 Ekim 2025 05:28
@Ayşegül Ünal a evet ben de şimdi gördüm. Acaba ne kadar böyle devam eder. Serum fizyolojik ile sürekli temizlemek de tahrişe neden olmaz mı. Ellerini sürekli burnuna sürtüyor huzursuz oluyor
A
Ayşegül Ü.
6 Ekim 2025 06:02
Evet ben de burun aspiratörüyle sürekli çektiğim için kılcal damarlara zarar vermekten korkuyorum. Doktoruma ayrıntılı sorup netleştireyim,sizin de gönlünüzü ferahlatırım inşallah. Bebeklerimiz sağlıkla büyüsün 🙏🏻🤍
T
Tuğçe E.
6 Ekim 2025 12:14
Benim kızımda 15 aylık ailecek nezleydik geçdi ama geniz akıntısı kaldı bugun bi doktora götürdüm antibiyotık yazdı nedn dedm hasta değil 10 gün olmus gecmemıs kullanması lazım dedi cok kararsızım antıbıyotık kullanmak hiç istemiyorum ama sağdan soldan ınsanlarda içine iner diyorlar

Cihan K. ..
6 Ekim 2025 12:29
@Tuğçe Ersoy siz bilirsiniz tabi ama ben olsam kesinlikle kullanmazdım. Nebulizatör ile serum fizyolojik buharı vermek daha etkili olur bence ciğerlere inmemesi açısından. Hiç antibiyotiklik bir durum değil bu bence
T
Tuğçe E.
6 Ekim 2025 12:30
Evet bende burnunu temizliyorum hava veriyorum bide adaçayı deniycem çok iyi geliyormus geniz akıntısına
A
Ayşegül Ü.
6 Ekim 2025 18:32
Eğer nezleyle zaten virüs tabanlı bir enfeksiyon olmuyor mu, Osman hocanın sıkça bahsettiği şey de virüs kaynaklı enfeksiyonlarda antibiyotik kullanılmaz. Bakteri kaynaklı olanlar da kullanılır diye. @Tuğçe Ersoy
T
Tuğçe E.
6 Ekim 2025 20:04
Evet o yüzden bende şaşırdım antibiyotık hıc beklemıyodum 10 gün oldu dıyosun tedavisi antibiyotik dedi doktor ama almadım bile napmam lazım bilemiyorum başka bir doktora mı götürsem @Ayşegül Ünal
A
Ayşegül Ü.
7 Ekim 2025 06:48
@Tuğçe Ersoy bence götürün. Çünkü gereksiz antibiyotik kullanımı onun hem bağırsak florasını bozabilir hem de başka etkileri olabilir, üstelik burun akıntısına çözüm olmayabilir. Ben de bu hafta sonu doktora götüreceğim. Burnunda hep bi hırıltı var, bakalım ne diyecek.
T
Tuğçe E.
8 Ekim 2025 20:37
Ne dediğini burdada paylasırsanız cok sevinirim
A
Ayşegül Ü.
10 Ekim 2025 15:37
@Cihan Köme @Tuğçe Ersoy arkadaşlar bugün doktora gittik, doktor nazal aspiratörle çok sık çekmememi , burnunda ödeme sebep olabileceğini, ama serum fizyolojik damlatıp sırtından hafif pıt pıt vurmamı söyledi. Serum fizyolojik ile de buhar verebileceğimi söyledi.

Cihan K. ..
10 Ekim 2025 15:51
@Ayşegül Ünal teşekkürler Ayşegül hanım. Peki sebebi neymiş, geçer miymiş. Başka bir şey söyledi mi doktor
A
Ayşegül Ü.
10 Ekim 2025 15:54
Solunum yolları dar olduğu için çabuk tıkanıyormuş, açmazsan emdiğinde daha çok hava yutar bu da gaza neden olur dedi, eğer bir günde 7-8 defa açma ihtiyacı duyuyorsan bi kontrol edilmeli, günde 2-3 defa açmak normal dedi. Açıkçası benim endişendiğim taraftan bakmadı, çok ciddiye almadı gibi. Belki de ciddi bir şey olmadığı içindir.