Gecikmiş Konuşma

90 görüntüleme
B

Bengisu D.

10 Eylül 2025 19:46
Oğlum 19.5 aylık. Havhav , cikcik, cedi (kedi) , baba, kükreme, mama ve meme kelimelerini çok net kullanıyor. Bol kitap okuyor etkileşimde kalmaya çalışıyorum ancak oğlum farklı sesler kelimeler türetirken ağzını kapalı tutuyor. Dudaklarını açmadığı için sesi doğru söylemeye çalışıyorsa bile yanlış oluyor. Alıcı dili çok iyi bugüne kadar alıcı dilden hiç problem yaşamadık komutları alıyor , hareketli de bir çocuk. Ama bu dudak açmama sebepli konuşmada bir adım yol alamıyoruz çok yıprandım bir şeyi yanlış mı yapıyorum diye suçlu hissediyorum. Yaşayanlar var mı, sebebi ne olabilir? Eğer bir iki ay içinde yol kat edemezsem dil ve konuşma terapistine götüreceğim
B

Bengisu D.

10 Eylül 2025 19:49
Bu arada hiç çevremiz yok sadece anne babayı görüyor dede nine bile yok. Parka falan götürüyoruz elbette ancak iletişim kurulmuyor haliyle.
S

Sembo

10 Eylül 2025 19:57
Sizin yanlış bir şey yaptığınızı düşünmüyorum aksine çok ilgili bir annesiniz ve bu durumu farkediyorsunuz bebeğiniz yeni şeylere karşı çekinmeler yaşıyor olabilir evet çevre çok önemli anne baba iletişimli olmasıda önemli ama hani şöyle söyleyim biz babaanneye kalmaya gittiğimizde bir kelime öğrenip geliyoruz özel bir çaba harcamadığım halde yani sosyalliğin o kadar çok faydası var ki çünkü aynı kelimeyi birden fazla insandan duyuyor buda onun dil gelişimine katkıda bulunuyor gerekirse çevre edinmeye çalışın gerçekten sosyallik gelişim açısından çocuğu öne taşıyor
Merve K.

Merve K.

Dil ve Konuşma Terapisti

12 Eylül 2025 19:41
Bengisu hanım merhaba. Bu noktada hijyen koşullarına uyarak çocuğunuzun dudaklarına ufak ufak dokunabilir, açmasına destek olabilirsiniz. Eğer ısrarla devam eden bir durum ise bence de bir terapiste götürmelisiniz. Benden randevu veya detaylı bilgi almak isterseniz Instagram üzerinden ulaşabilirsiniz. ✨

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir