Geçecek mi?
207 görüntüleme
M
Mariye Y. ..
3 Ekim 2025 18:00
Bebegim 9 aylık dördüncü aydan itibaren sallayarak uyutuyordum iki gündür sallanarak uyumak istemiyor kucagimda memede uyutamiyorum uyumuyor sürekli ağlıyor isyan ediyor böyle bi sey yasayan var mi biri bana geçecek desin lütfen
İ
İ.E.
3 Ekim 2025 18:40
Genel olarak sagliginda bir problem yoksa, 35-39.hafta arasi atak donemi o yuzden olabilir. Huysuzluk uykusuzluk istahinda modunda dalgalanmalar olabilir. Disleri yuzunden olabilir. Gunduz uykusunu kac kez yapiyor 3 yapiyorsa 2 uykuya dusmeye calisiyor olabilir. Yani pek cok nedeni olabilir ama gececek annesi.
M
Mariye Y. ..
4 Ekim 2025 20:37
Sadece sallanarak uyumak istemiyor işin kötüsü başka türlü uyumayida bilmiyo uc uyku yapiyo
İ
İ.E.
7 Ekim 2025 04:51
Dedigim gibi pek cok nedeni olabilir. Ozellikle gece uykusundan bir onceki uykusunu hic uyumak istemiyorsa gunduz uykulari da kisaldiysa 2 uyku habercisi olabilir. Benimki de 3 hafta once son uykuya direnmeye basladi. 2 uyku uyuyordu. Baktim yatiramiyorum saldim. Gecis donemi biraz kaotik oluyor cok uykusuz kaliyor ama yavasca duzene oturdu sayilir simdi tek uyku yapiyor. Sallamayi da birden kesmek yerine kademeli yavaslatarak deneyin derim. Sallama hizini biraz yavaslatin. Sonra suresini kisaltin. Arada durup tepkisine bakin durmuyorsa biraz daha sallayin yine durun. Kucakta mayismayi ogrenince hafif uykulu besigine koyma denemeleri yaparsiniz yine kademeli. Besikte durmayinca kucak sonra besik gibi.bir sonraki adim da besikte sakinlestirme denemeleri yapasiniz. Her seferinde kucuk degiaiklikler. Uzun bir yolculuk olacak ama denemekte fayda var. Ben de benzer sekilde uyutuyordum simdi yataginda uyuyor cok sukur.

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
7 Ekim 2025 05:41
Merhabalar 🌼 Bu durum, yaygın olarak uyku regresyonu veya uyku grevi olarak bilinen süreçle ilişkilidir. Bebeğinizin bilişsel olarak bağımsızlaşma çabası artmış, uykuya geçiş şekliyle ilgili yeni bir özerklik isteği gelişmiş olabilir. Emekleme veya ayağa kalkma gibi yeni motor becerilerin kazanılması da uykuyu geçici olarak bozabilir. Bebeğiniz aslında sizi değil, kurulu uyku düzenini değiştirme ihtiyacını ifade ediyor olabilir. Bebeğinizi yatağına uykulu fakat uyanık bir şekilde koymaya başlamanızı öneririz. Bu yaklaşım, sallanma olmadan kendi kendine uyumayı öğrenme becerisini destekleyecektir. Yeni ve sakinleştirici bir uyku rutini (banyo, masaj, kitap okuma) deneyerek bebeğinize geçiş sinyali vermeniz faydalı olacaktır. Ağlama durumlarında kısa aralıklarla kontrol edip, kucaklamadan sadece sözlü güvence vermeyi deneyerek, uykuya dalma sorumluluğunu kademeli olarak ona devretmeniz öneririm.