Gece Uykuya Geçememe Sorunu
111 görüntüleme

Yağmur A. C.
22 Ekim 2025 19:48
Bebeğim 3 ayını doldurdu gündüz uyku süreleri kısa olsa da bazen 1 bazen 3 saat uyuyor ama akşam 19.00 dan sonra uyutamıyoruz. Karnı tok altı temiz gazı çıkarılmış ama yok ağlıyor uyumak yok ta ki gece 1lere kadar napacağımı bilmiyorum önerilere açığım
T
Tuğçe
22 Ekim 2025 20:07
Merhaba benim bebeğim 3. Ay 4 günlük biz rutin oluşturmaya çalıştık mesela her sabah 6 da kalkar kendisi kalkmasa bile ben öpüyorum kucaklıyorum uyandırıyorum emziriyorum alt değişikliği ve terlemişse üst değişikliği yapıp daha sonra gaz masajı yapıyorum. 8 gibi tekrar uyuyor ve bazen 9 bazen10 gibi kalkıyor ve gün bizim için başlamış oluyor sonra yüz üstü etkinlik vs oyun konuşma derken öğlen tekrar uyutuyorum ikindi tekrar bir uyuyor sonra saat 10 gibi gece uykusuna yatacağı için sekizde banyo yaptırıyorum burun nazal yıkamalar var yada serum fizyolojik kullanabilirsiniz onunla burnunu yıkayıp aparatla çekiyorumburnu dolu olursa kaliteli bir uyku beklemeyin. Saat10 a yaklaşınca odaya gidiyoruz her seferinde tabletteb kuran açıyorum ve onun ışığında loş ışık emzirip uyutuyorum bu şekilde bir rutin yapabilirsiniz. Biraz karışık anlatmış olabilirim anlatım bozuklukları için kusura bakmayın.Sağlıkla büyütün inşallah

Yağmur A. C.
22 Ekim 2025 20:20
Tuğçe Hanım çok teşekkür ederim 🤍sağlıkla büyütün bebişinizi 🌸
T
Tuğçe
22 Ekim 2025 20:22
Rica ederim bugünler geçecek ve hatıra olarak kalacak sabırla sevgiyle karşılamak herşeyi❤️ bu diyaloğ bile bu yorucu günlerimde iyi geldi teşekkürler

Yağmur A. C.
22 Ekim 2025 20:38
Benim de içimi rahatlattınız , bana yazdığınız her şey için tekrar teşekkür ederim iyi ki varsınız🤍

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
23 Ekim 2025 11:44
Merhabalar,🌼 uykusuzluktan kaynaklı yorgun olan bebekler uykuya geçme konusunda zorlanmaktalar. Bebeğinizin gündüz düzenini oturtmak için uyanıklık pencerelerine odaklanmanızı öneririö. 3 aylık bir bebek için uyanıklık süresi yaklaşık $60-90$ dakika olmalıdır. Bebeğinizi aşırı yorgunluk belirtileri göstermeden bu sürenin sonuna doğru yatağa yatırınız. Akşam 19:00'dan sonraki uyku direncini kırmak için, öğleden sonraki son uyanıklık süresini çok dikkatli ayarlayınız; gerekirse son gündüz uykusunu erken bitirin ki akşam uykusuna daha az yorgun bir zihinle geçebilsin. Uykuya geçişte sakinleşmeyi sağlamak için de "Beyaz Gürültü" kullanmayı deneyebilirsiniz ancak uykuya daldığında sesi kapatmayı unutmayın.

Yağmur A. C.
23 Ekim 2025 12:09
Beyaz gürültüyle uyuyor o da kapanınca uyanıyor Fatma Hanım. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım çok teşekkür ediyorum 🌸