Gece Uykusunda Örtü Örtmeli Miyim?
188 görüntüleme
G
Gamze A.
15 Ekim 2025 10:22
Merhaba, bebeğim 15 haftalık havalar soğudu ama daha kalorifer için de erken diye açmadık gece bebeğimin üzerini örtmeli miyim tüylü tulum var onu mu giydirip uyutayım ? Üzerini örtüp beşiğe kenarlarını kıstırıyorum üzerine çekmesin diye daha o kadar çekemiyor diye rahatım ama gece uyanıp uyanıp kontrol edip duruyorum kaygılı uyuyorum

Rasime Ç. ..
15 Ekim 2025 10:24
Oda sıcaklığınız önemli

İlsu O. K.
15 Ekim 2025 11:27
Merhaba bebeğiniz daha çok küçük vücut ısısını ayarlamakta zorlanabilir. Bir termometre edinmeniz ve bebeğinizin yattığı oda da bulundurup sahip ısınızı kontrol etmenizde fayda minimum 23 maksimum 25-26 derece. Bende sizin gibi daha dönemiyor ve hareketli değil diye örtü örtüp kenarlara kıstırıyordum zaten gece ve gündüz sürekli gözümün önünde diye ama biraz hareketlenmeye başlayınca en doğrusu ev ısınıza göre tog değerli bir uyku tulumu almak. Bebeğinizi sırt ve göğüs kısmından kontrol edebilirsiniz, terletmek iyi değil. 🤗
G
Gamze A.
15 Ekim 2025 13:09
Termometre alıp bakayım haklısınız teşekkürler
F
Fatma
15 Ekim 2025 17:29
Odanın sıcaklığına göre Tog değerli uyku tulumu alın çok rahat edersiniz. Üzerini mi açtı, örtü yüzünü kapattı mı acaba derdi olmaz.
G
Gamze A.
15 Ekim 2025 17:39
Tog değeri biraz kafamı karıştırdı araştırdım da oda sıcaklığına göre ayarlarım sanırım onu
F
Fatma
15 Ekim 2025 19:50
Deneme yanılma yoluyla bulabilirsiniz. Sabaha karşı bebeğin boyun ve sırtını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Benim evim kışın 23-24 derece oluyor. Çok soğuk olmuyor. 1 Tog tulum aldım. Havanın durumuna göre içine sadece zıbın giydirdim de oldu zıbın+ ince pijama takımı yada zıbın+ ince günlük tulum giydirdim de oldu. Eviniz daha soğuk olursa 1.6 veya 2 Tog değerinde tulum alabilirsiniz.
G
Gamze A.
15 Ekim 2025 20:07
Çok teşekkür ederimmm

İlsu O. K.
12 Kasım 2025 01:09
1.6 tog içine atlet zıbın giydiriyorum oda ısısı 20-22 derece değişiyor. Çorap giydirmiyorum ayakları açık. Her bebeğin ısı dengesi farklı olabilir.( bu değerde içine uzun kollu giydiren annelerde var) Tog değerini odanın minimum-maksimum ısı seviyesine göre karar verebilirsiniz. İç katmanı bebeğinizin vücut ısısına göre eksiltip,çoğaltabilirsiniz. 🙏🏻