Gece Uykusuna Geçiş Saati

220 görüntüleme
Büşra B.

Büşra B.

17 Eylül 2025 19:41
Merhabalar🌸 kızım 3 buçuk aylık. Bir buçuk aylıkken gece uykusuna alıştırmaya başlamıştım. Gece uykusuna geçiş saati 7:39-8:30 arası genellikle. Tabi arada direndiği oluyor 9-9:30 A kayabiliyor çok nadir olsa da. Çevremden genelde erken yatırıyorsun şeklinde dönüşler alıyorum. Kafam karışıyor ama daha geç yatırmak istemiyorum büyüme ve gelişim saatleri açısından. İdeal saat aralığı var mıdır? Gerçekten erken mi yatırıyorum?
İ

İpek B. Z.

17 Eylül 2025 19:59
Gayet güzel zaman bence. Ben de öyle yapıyorum. Genellikle büyükler erken yatırıyorsun diyor ama bebek de yorulmus oluyor zaten o saate kadar. Siz etrafa kulak asmayın. Bebeğinizi en iyi siz gözlemlersiniz ve o saatte aksam uykusuna gecme ihtiyacı oldugunu anliyorsunuzdur zaten.
S

Sembo

17 Eylül 2025 20:04
O lafları bende çok duydum özellikle büyükler tarafından istiyorlar ki gece saatine kadar bebek bizimle otursun. Seçtiğiniz saat aralığı ideal olanı zaten en geç 9 a kadar uyuması gerekiyor bebeğin gelişim saati açısından önemli bir nokta siz doğru olanı yapıyorsunuz
Emine A. .

Emine A. ..

17 Eylül 2025 20:06
Merhaba, benim oğlumda 3.5 aylık genelde 8-8.5 gibi gece uykusuna geçiyor fakat 9–10 arası bir kez uyanıyor 10:30 gibi tekrar uyuyor 13:30 gibi bir daha uyanıyor bu şekilde uyuyor düzenimiz bu oldu. Bende şüphe ediyorum çoğu zaman bu defa gece çok uyanıyor acaba erken mi uyutuyorum diye? Doğru mu yapıyorum bilemiyorum. İyi ki açmışsınız konuyu takip ediyor olacağım.
Didem T.

Didem T.

Uyku Danışmanı

17 Eylül 2025 20:21
Saatleriniz ayına uygundur 9.00 önce uyuması bir bebek için en idealidir sevgiler
Bebek gelişimi ve uyku hakkında paylaşımlarımı görmek için Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfamı ziyaret edip takip edebilirsiniz
S

Seçil E.

17 Eylül 2025 20:30
Bende hala duyuyorum 13,5 aylık kızım ve normal bir günde en geç 9 civarı gece uykusuna geçiyor. Bilmiyorum sizde de öyle mi ama kalkma saati değişmiyor. Yani geç yatırırsam gece uykusu süresi kısalıyor sadece. Bence dert etmeyin çocuk zaten kendi ayarlıyor onu. İstemese kalkar gün içinde 5dk fazla istesekte uyutamıyoruz. Gelişimleri için gece uykusu çok önemli.
Büşra B.

Büşra B.

18 Eylül 2025 02:26
Teşekkür ederim cevaplarınız için 🌸 Seçil hanım bizde de uyanma saati değişmiyor genelde. Bazen hece gaz sancısı yaşayıp uykuya dönmekte zorlanırsa en geç 8 gibi uyanıyor yoksa 6-7 arası başlıyor güne
E

Ezgi E.

18 Eylül 2025 02:33
Benim de aynı şekilde kızım 4.5 aylık akşam 8 de uyuyor gece 1-2 gibi kalkıp emiyor geri yatıyor 5-6 ya kadar. Böyle alıştığı için akşam dışardaysak cok zorlanıyoruz ağlıyo eve gitmek istiyor
K

Kübra G.

18 Eylül 2025 18:05
Benim oğlum da 13 aylık uzun süredir hep en geç 9 da uyuyor bazen tabi yarım saatlik sarkmalar oluyor ama ideal olanı en geç 9 bence biz de o uyusun diye ya bir yere gitmiyoruz gidersek de gittiğim yerde uyutuyorum saatinde aynı şeyleri ben de çok duydum ama çocuğumu benden iyi kimse düşünemez yaşlılara anlatmak zor o yüzden ben böyle büyütüyorum çocuğumu diyip geçtim hep o yüzden takma diyenleri

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir