Gece Uykusu
110 görüntüleme
H
Hülya B.
8 Eylül 2025 12:42
Bebeğim 3 gün sonra 6 aylık olacak ama yaklaşık 4.aydan beri neredeyse geceleri saat başı uyanıyor. Akşam 8-9 arası yatıyor ama her saat başı ya da 1.5 saatte bir uyanıyor. Çok bunaldım artık. Neden olabilir?
B
Begüm A.
9 Eylül 2025 09:48
Yüksek olasılık dişten dolayı
S
Saniye K.
12 Eylül 2025 06:05
8.5 aylık olacaz hala düzelmedi 😢 Bi çözümde bulamadık. Doğduğundan beri her gece saat başı uyanıyor ve günede 6da başlıyor her ay bu son geçecek diyorum geçmiyor dün gece yorgunluktanve uykusuzluktan ağladım artık tahammülüm kalmadı

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
12 Eylül 2025 06:57
merhaba 🌼 geceleri sık uyanması, uyku döngülerinin değişmesi ve uykuya dalma becerisini henüz geliştirememesiyle ilgili olabilir. Saat başı uyanmaların getirdiği bu yorgunluk ve bıkkınlık hissiniz çok anlaşılırdır. Bu dönem, bebeğinizin kendi kendine uyumayı öğrenmesi için bir fırsattır.
-: Öncelikle tutarlı bir uyku rutini oluşturarak bebeğinize uyku vaktinin geldiği sinyalini verin. Ardından, onu yatağına uykuya çok yakın ama tamamen uyanık bir şekilde yatırın. Bu, bebeğinizin destek olmadan kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
-: Öncelikle tutarlı bir uyku rutini oluşturarak bebeğinize uyku vaktinin geldiği sinyalini verin. Ardından, onu yatağına uykuya çok yakın ama tamamen uyanık bir şekilde yatırın. Bu, bebeğinizin destek olmadan kendi kendine uykuya dalma becerisini geliştirmesine yardımcı olacaktır.