Gece Uykusu
163 görüntüleme
E
Esra T.
22 Temmuz 2025 20:03
Oğlum 5 buçuk aylık geceleri 1den önce gece uykusunda geçiremiyorum sabah 10da uyanıyor gece de 2-3 kere emmek için uyanıyor. 4. Ay atağında bozuldu 9 gibi uyuyordu önceden bu durumu nasıl düzeltebilirim. Ben yanında olmazsam da asla uyumuyor uyku eğitimi alan ya da bi şekilde düzenleyebilen var mı?
Z
Zeynep ..
22 Temmuz 2025 20:45
Sabah en geç 8 de uyanmalı sabah erken uyanmazsa gece erken uyuyamaz

Esra E. ..
Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı
22 Temmuz 2025 20:48
4. Ay atağı bizim düzenimizi de fena halde bozmuştu, sizi anlıyorum. Evet erken uyandırmaya dikkat etmeniz lazım 7.30 en geç 8 gibi uyanması lazım. 3 uyku uyumalı uykuları arasında 2-2,5 saat boşluk olmalı. Son uykusundan da en geç 5,5 gibi uyanmalı. Uykuya geçirmeden önce banyo masaj kitap gibi her gün yapılacak rutinler oluşturursanız uykuya geçişi de hızlandırmış olursunuz 🤗
E
Esra T.
22 Temmuz 2025 21:34
Teşekkür ederim ikinize de erken uyandırmayı deneyeceğim inşallah başarırız bunu:)

Fatma Ç.
22 Temmuz 2025 23:11
Akşam saat 8-8buçuk gibi banyo yaptırın rahatlasın sonra gaz masajı yapın yatırmadan (youtube da videoları var I LOVE U gaz masajı diye) banyodan dolayı mayışacaktır zaten erken uyuyabilir uyandığında hemen meme vermeyin nasıl uyutuyorsanız o şekilde uyutmayı deneyin ninni şarkı çocuk şarkıları o an aklınıza ne geliyorsa söyleyebilirsiniz:) (kızım ali babanın çiftliği şarkısında uyurdu bir dönem) ve ışıkların kapalı olmasına dikkat edin veya loş ışık kullanın eğer uykuya döndüremiyorsanız meme istiyorsa illa belki diş ağrısı çekiyor olabilir onu rahatlatmak için diş granülü veya ağrı kesici kullanabilirsiniz, akşam 8buçuk 9 gibi uyuduğu için sabahta erken uyanacaktır. Umarım yardımcı olur anlattıklarım
E
Esra T.
22 Temmuz 2025 23:28
Teşekkür ederim Fatma hanım tavsiyelerinizi deneyeceğim:) diş konusu biraz zorluyor granül kullanıyorum ben de ama yine de emmeden uyumuyor şimdi idare ediyoruz ama emerek uyutma işini değiştirmem gerekiyor sonraki aylarda da problem yaşamamak için umarım yapabilirim