Gece Uyanması
131 görüntüleme
A
Ayşe N. G. ..
21 Ekim 2025 16:53
4.5 aylık kızım gece emmeye kalkınca uyumuyo geri 2 3 saat sonra uyuyo gazının çıktığından emin oluyorum karnı da tok oluyo ne yapmalıyım bu durumda olan var mı
B
Beyza N. D.
21 Ekim 2025 17:22
Şuan bebeğim 8 aylık ama tam yaşadığınız şeyleri birebir yaşadım hatta 2 saatte 1uyanıyor ortalığı ayağa kaldırıyor ve her kalkmasında 120lik mama içiyordu hayretler içinde kalıyordum o kadar mama içmesine ama geçiyormuş düzeninizi saatini bozmadan ilerlemeye devam edin 2-3 haftalık bir süreç sonra toparlıyor
A
Ayşe N. G. ..
21 Ekim 2025 17:26
inşallah geçer teşekkür ederim yanıtınız için @Beyza Nur Dilek

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
22 Ekim 2025 07:31
Merhabalar 🌼 gece emmeye kalktıktan sonra 2-3 saat uyuyup tekrar uyanması, emme eylemini birincil uyku ilişkilendirmesi haline getirdiğini gösterir. Bu durum, bebeğinizin fizyolojik olarak doygun olsa bile, uyku döngüleri arasında tekrar uykuya dalmak için duygusal olarak anne memesinin güvencesine ihtiyaç duymasıyla açıklanır. Gazının çıkmış ve karnının tok olması, uyanmanın açlıktan değil, alışkanlıktan veya uyku döngüsü geçişindeki güvence arayışından kaynaklandığını destekler. Gece uyanmalarında emme alışkanlığını kırmak için, bebeğinizi her seferinde memeyle uyutmak yerine, kısa ve tutarlı bir tepki vermenizi öneririz. Bebeğiniz uyandığında, gazını çıkardığınızdan ve bezinin temiz olduğundan eminseniz, onu hemen memeyle buluşturmak yerine pışpışlama, hafifçe sırtını sıvazlama gibi yöntemlerle yatağında sakinleştirmeyi deneyiniz. Emzirme seanslarını gündüz saatlerine yoğunlaştırarak, gece beslenmelerini kademeli olarak azaltmanız ve memeyi sadece açlık sinyaline yanıt olarak kullanmanız önemlidir.