Gece Uyanmaları Artık Tükendim

191 görüntüleme
Z

Zehra N. B.

11 Ekim 2025 00:58
Bebeğim 11 aylık. Artık çıldırmak üzereyim. Aylardır gecem gündüzüm karıştı. Geceleri bilerek not alıyorum. En az 15-16 kez uyanıyor. Ağlıyor. Sürekli emziriyorum. Denemediğim şey kalmadı. Odasını sıcak yaptım, soğuk yaptım, uyku tulumu giydirdim, doktora götürdüm, bitki çayı verdim, kimi gün ağrı kesici verdim , kimi gün diş kayıcı jel sürdüm, bez markasını dahi değiştirdim, beşiğini değiştirip yeni beşik bile aldım, yanımda yatırdım, gece sürekli emzirdim. Yanımda yatarkenbile ağlıyor. Aylardır neler denedim ama asla uyumuyor sürekli geceleri ağlıyor. Ben artık bebeğimi anlamıyorum annelik yapamıyorum sanırım. Bir şeyi yanlış yapıyorum ama neyi çözemiyorum. Çok yıprandım. Yaşayan varsa lütfen yardım edin. Sıkıntıdan yorgunluktan 2 ayda tam 14 kilo verdim. Lütfen yaşayan veya bilgisi olan yardım etsin
İ

İrem D.

11 Ekim 2025 01:18
Tam olarak ben yani şu anlattıkların. 10 aylık bebeğim var ve doğduğundan beri uyumuyor gece sürekli kalkar ağlar şuan saat 2 den beri ayağımda sallıyorum. Yıprandım gerçekten artık. Ben destekli uyuttuğumuz için olduğunu düşünüyorum. Uyku eğitimi vermemiz gerekiyor.
R

Rumeysa K.

11 Ekim 2025 04:36
Benim kızım 5 buçuk aylık ve aynı şekil(di) taa ki bay bay night diye bir damlayı sağlık ocağındaki hemşirem önerene kadar. İçeriği sadece bitkisel günlerce araştırdım ve aldım. 2 gündür deniyorum gecede 7 8 defa uyanan kızım sadece bir defa uyanıyor mama yiyip tekrar uyuyor. Damlayı verdikten 20 dakika sonra uykusu geliyor. Araştırıp denemenizi tavsiye ederim
B

Beyza ..

11 Ekim 2025 08:11
Benin bebeğimde 11 aylik ve memedegar8ci uyumuyor surekliuyanıyor ben vermeseyde bu sefer kendisi aglayip mememi açmaya calisiyor
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

13 Ekim 2025 06:05
Merhabalar 🌼 Bu durum, muhtemelen "beslenme-uyku ilişkisi" adı verilen bir uyku birliği problemine işaret eder. Bebeğinizin uykuya dalmak ve tekrar dalmak için tek araç olarak emzirmeyi/memeyi kullanması, her uykudan uyanışında (ki bu yaşta uyku döngüleri sık sık biter) aynı dış desteği talep etmesine yol açar. Bebeğinizin beşiğini, ortamını, hatta bezini bile değiştirmeniz, temel sorunun davranışsal öğrenme (kendi kendine uyumayı öğrenememe) olduğunu düşündürmektedir. İlk adım olarak, akşam uykusuna uykulu ama uyanık olarak yatırılmasını sağlayın. Bebeğiniz ağlasa bile onu kucağınızda veya yanınızda emzirerek uyutmak yerine, kendi yatağında sakinleştirin ve sakinleşmeyi öğrenmesine izin verin. Geceleri uyandığında, ilk başta dokunma ve sözlü güvence ile sakinleştirmeyi deneyin, emzirmeyi sadece belli aralıklarla (örneğin 3 saatte bir) sunarak beslenmeyi tekrar gece uykusundan ayırın. Bu süreç zor ve yorucu olacaktır, bu yüzden bir uzmandan kişiselleştirilmiş bir plan almanız süreci hızlandıracaktır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir