Gece Uyanmaları

189 görüntüleme
E

Esra G.

4 Ekim 2025 21:18
Bebeğim 6 aylık anne sütü alıyor gündüzleri emmemek için direniyor resmen çığlık çığlığa yinede emziriyorum, gece kalori eksiğini kapatmak için çok sık uyanıyor sanırım. Bebeğimin açlıktan mı uyandığını nasıl anlayabilirim
Z

Zeynep ..

5 Ekim 2025 07:32
6 aylık bebek saat başı uyanıyorsa açlıktan değildir alışkanlık olmaması adına gece 2 defa rüya öğünü yapabilirsiniz diğer uyanmalarda da aç olmadığına emin olduğunuz için başka şekilde uyutabilirsiniz
E

Esra G.

5 Ekim 2025 07:36
Merhaba Zeynep hanım çok teşekkürler, aslında gündüz uyku açıklığına göre beşiğinde sallama vs olmadan ninni uyku arkadaşı eşliğinde uyuyor gece uykusundan önce de bir rutinimiz var gece uykusuna geçeceğini biliyor ve ilk bloğu 4 saat yapıyor ama bundan sonra genellikle 2 saatte bir uyanıyor haklısınız açıkçası gece uykularında emzirmeden veya sallamadan nasıl geri uykuya döndürebilirim ninni ile gece sakinleşmiyor ve memeye alınca aktif de emiyor baya
Elifcan S.

Elifcan S.

5 Ekim 2025 14:56
Öncelikle gündüz kaç defa emziriyorsunuz nasıl emziriyorsunuz? bu dönemde bebekler emekleme gibi sürünme gibi hareketlenmeye başlarlar ve etrafı keşfetme heyecanı gündüz bütün dikkatini dağıtır, emzirme saatlerinizde belki loş bir ortam, ilgisini dikkatini çekemywcek bir ortam yaratmaya odaklanarak gündüz emzirmelerinizi aktif hale getirmeye odaklanmalısınız.ek gıda henüz daha tadım aşamasındadır o yüzden emzirmek önemli. dediğiniz doğru gündüz olan açlığını gece gidermeye çalışıyordur. önce gündüz emzirmesini oturtup sonra uyku düzeninize tekrar bakmak gerekir 😊
E

Esra G.

5 Ekim 2025 21:03
Evet çok heyecanlı ve meraklı bir bebek:) hep aynı yerde odasında ve yalnız emzirmeye çalışıyorum. Sabah uyandığında uzun süre emiyor bundan sonraki emzirmeleri ise günde 3 uyku yapıyor her uykudan sonra uyku halini kullanarak emziriyorum bazı günler uykudan önce de istiyor emziriyorum. Ek gıdadan en az yarım saat sonra emziriyorum. Uykudan önce uzun emzirmeye çalışıyorum sonra banyo uyku yapıyoruz. Gün içinde ortalama 7 kez emiyor biraz hızlı ve güçlü emiyor 10 dk bir meme 10 dk bir meme gibi çoğunlukla ama memeyi boşalttığını hissediyorum. Uykuyla meme bağını kurmamaya çalışıyorum ama bebeğim alışkanlık mı oldu aç mı anlayamıyorum 400 gram almış bu ay
Elifcan S.

Elifcan S.

6 Ekim 2025 05:45
dediğiniz şekilde emiyorsa gün içinde gayet yeterli ve doktor kontrolünüzde de kilo alımı gayet iyi, bu sebeple aç olmadığına dair kendinizi. ikna edebilirsiniz. gece 2 kez beslemeye devam edin (aç mı şüphesini ortadan kaldırmak için de iyi olur sizin için)
onun dışındaki uyanmalarda emzirmeden uykuya döndürmeye çalışın, sadece müzikle sakinleşmiyor demişsiniz zaten hemen o aşamaya gelmeyi hedeflemeyin, öncelikle hedefiniz aç olmadığını bildiğiniz için emzirmeden uykuya geçirmek, kucak hafif sallama bunları kullanarak uykuya geçirmeyi deneyin. ilk 3-4 gün biraz zorlanabilirsiniz ama tutarlı kaldığınızda sonuçları görmeye başlayacaksınız. sağlıklı günlerde büyütmeniz dileğiyle 😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir