Gece Uyanma ve Uyanık Kalma
154 görüntüleme

Feride Y.
8 Eylül 2025 03:26
Bebeğin altı buçuk aylık dört gecedir sürekli 03.30 da uyanıyor ve en az bir saat gündüzmüş gibi uyanık kalıyor. Gündüzleri iki veya üç kere uyuyor uyku süreleri en az bir en çok iki saat. Gece uykusuna 20.00-21.00 arası geçiyor. Gündüzleri keyfi yerinde huzursuzluğu yok, geçen ay iki alt dişi çıktı şu anda bir diş belirtisi yok eli sürekli ağzında üst damaklarını kaşıyor. Ama geceleri neden bu şekilde uyanık kaldığını anlayamadım ortam sıcaklığı da iyi hatta bazen üşüyor mu acaba diye de düşünüyorum sık sık kontrol ediyorum. Bu durum gerçekten çok yorucu artık yaşayan anneler var mı neler yaptınız bu durumda
İ
İdilcan N. G. ..
8 Eylül 2025 05:00
Benimde oğlum 5 aylık geceleri 2 kere bazen yarım saatlik aralıklarla uyanıyor gündüzleri çok nadir 2 saati bulur uykuları sürekli huysuz kucakta uyurken bile ayaklarımın üstünde yere kondu mu uyaniyor ağlıyor memede kavga doktora gittim çok şükür her şeyi iyi dedi bir sürü şey yaptım ama değişmedi akışına bıraktım eşimden destek aldım gündüzleri sakın olduğu için dinlendim eşim iglilendi gecede bendeydi bu şekilde ilerledik kolay bir süreç değil annelerimize sabır diliyorum

Feride Y.
8 Eylül 2025 05:46
İdilcan hanım sizin bebeğinizin diş sorunu olabilir benzer şeyleri geçen ay yaşadık iki alt dişi çıktı keyfsizliğinin sebebi bu olabilir

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
8 Eylül 2025 06:52
Feride Yavaş; Altı buçuk aylık bir bebeğin gece yarısı uzun süre uyanık kalması, genellikle gelişimsel bir atak veya uyku gerilemesinin bir işaretidir. Bebeğinizin gündüzleri keyifli olması, altta yatan bir sağlık sorunundan ziyade, bu durumun bir alışkanlık veya yeni bir beceri öğrenme süreciyle ilgili olduğunu düşündürmektedir. Gece uyanmalarında ortamı loş ve sıkıcı tutun. Bebeğinizle konuşmak, oyun oynamak veya ışıkları açmak yerine, onu yatağında sakinleştirmeye odaklanın. Böylece, gece uyanık kalmanın ödüllendirici olmadığını öğrenmesine yardımcı olabilirsiniz. Bu zorlu sürecin geçici olduğunu unutmayın. 🌺

Feride Y.
8 Eylül 2025 09:04
Teşekkür ederim Fatma hanım 🌸