Gece Uyanıklık
174 görüntüleme

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
21 Ekim 2025 01:17
Bebeğim 11 aylık, gündüz uyku sayısına süresine, euyanıklık penceresine her şeye dikkat ettiğim halde son zamanlarda gece uyanıyor ve ne yaparsam yapayım geri uykuya dönemiyor. 2-3 saati tamamladıktan sonra uykuya geçiş yapabiliyor. Neden olabilir?
B
Büşra G. ..
21 Ekim 2025 01:48
Benim kızım da11 aylık ayni sorun bizdede var ya dış çıkaracak yada buyume evresinde atak dönemi
N
Nurgül Y.
21 Ekim 2025 05:48
Benim oğlumda 11 aylık aynı durumdayız. Bizde diş ve büyüme sancıları,ayrılık kaygısı olduğunu düşünüyoruz

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
21 Ekim 2025 06:03
Merhabalar 🌼 1 yaş uyku atakları olabiliyor bebeğinizin yaşadığı durum 1 yaş atağına benziyor. 1 yaş uyku atağının sebepleri; ayrılık kaygısının oluşmaya başlamsı, yeni.motor becerilerin öğrenilmesi. Uykuya geri dönememesi ise, uyanık kaldığı süreyi oyun veya ilgi süresi olarak ilişkilendirdiğini gösteriyor olabilir. Gece uyanmalarında kesinlikle 2-3 saatlik bir oyun ortamı oluşturmayınız; bunun yerine minimum etkileşimle (loş ışık, kısık ses, kısa dokunuş) odasında kalmaya teşvik edebilirsiniz.Gündüzleri emekleme ve tutunma gibi yeni motor becerilerini aktivitelerle bolca desteklemenizi öneririm. Ayrıca, gece uyanıklığının bir alışkanlığa dönüşmesini engellemek için, sakin ve tutarlı bir tepki vermeye özen göstermeniz de kıymetli. 💤

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
21 Ekim 2025 06:06
Fatma hocam farklı bir sebep olduğunu düşünüyorum, bahsettiğiniz ihtimallerin hepsini mevcutta değerlendirdim ayrıca uyandığında oluşturduğumuz bağlam da bahsettiğiniz gibi minimum etkileşim ve loş ortam
S
Sinem A.
6 Kasım 2025 18:09
Hocam iyi akşamlar 22 aylık kız çocuğum çok fazla saldırgan davranış sergilemeye başladı. Büyükler de dahil olmak üzere özellikle çocuklara karşı vurma saç çekme ve özellikle ısırma davranışları sergiliyor. Mesleki açıdan babasından uzun süre (her ay 10-15 gün) ayrı kalıyor ve yalnız büyüyor çok fazla akranla vakit geçiremiyor bunların etkisi olabilir mi