Gece Sık Uyanıyor ve Uyuyamıyor

128 görüntüleme
G

Gökçen.

24 Eylül 2025 08:30
Bebeğim 10 buçuk aylık. Yaklaşık 2 haftadır gece uykusu tamamen bozuldu. 20:00-20:30 arası akşam uykusuna yatıyor.gece 12 1 e kadar güzel uyuyor ama o saatten sonra uyanıyor ve tekrar uyutmak bir hayli zor oluyor. Bazen 2 aaat 3 saat uyumadığı oluyor. Diş değil diş zamanı çok daha başkaydı çünkü. Böyle bişey yaşayan var mı ?
S

Semra İ. ..

24 Eylül 2025 08:56
Ben yaşıyorum benımkıde onbucuk aylık. Ne oluyor anlamıyorum aynen sizinki gibi oldu uyku düzenimiz uyumuyor
S

Semra İ. ..

24 Eylül 2025 08:58
Dün gece yine 12dem uyanmalar başladı ikiden 5 e kadar hiç uyumadı diş değil ağlama sızlama yok dönüp duruyor beşte zor uyuttum
G

Gökçen.

24 Eylül 2025 09:00
Evet aynı şekilde ağlama yok. Tamamen uyanıyor dönüp duruyor bir türlü uyuyamıyor. Diş zamanı ağlıyordu ağlayarak uyanıyordu. Ben diş değil diye düşünüyorum. Dönemsel bir şey demek ki ama çok fazla yorucu olmaya başladı
S

Selin E.

24 Eylül 2025 09:05
Benim bebeğimde bu sıkıntıları yaşıyor gözlemlediğim bazı noktalar var. Diş sancısı dişin yeri kabarmadan önce başlıyor mesela azı dişinin üçünü de aynı anda patlattı iki hafta önce ve tam iki ay sürdü bu ağrı. Bazen çığlık atarak uyandı, bazende sakince uyandı iki saat boyunca pış pışladık sakince bekledi ama uykuya dalmadı. Bir diğer sebebi emziği ağzından atıp gece bulamadığında uyandı ve yine aynı şekilde ağlamadan iki saat geçti. Son zamanlarda çok arttı bu durum ağlama sızlanma yoktu. Bende şey düşündüm. Hepimiz uykumuzdan gece anlık olarak uyanıyoruz bazen farkediyoruz bazen farketmiyoruz. Ama geri uykuya dönebiliyoruz. Bebekler desteksiz uyumayı öğrenmediği sürece uykuya yeniden dalamıyorlar. Bu da onların iki saat uyuyup uyandıktan sonra uykularının kaçmasına sebep oluyor bence. Bu yüzden bir haftadır uyku eğitimine başladım. Başladığımdan beri gece hiç uyanmadı. Bir iki kere mızıldandı sonra yine kendi kendine uyudu. Sebebi bu da olabilir.
G

Gökçen.

24 Eylül 2025 10:32
Nasıl uyutuyordunuz şimdi nasıl bir eğitime başladınız kısaca yazar mısınız selin hanım
S

Selin E.

24 Eylül 2025 18:50
Pış pışlayıp poposuna patpat vuruyordum doğumdan beri. Önce yatağına yatıyor,sütünü içip biberonunu bana veriyor yanında uyku arkadaşı var. İlk gün bir saat sürdü ama her gün biraz daha kısalıyor. İlk üç gün ara ara sadece pış pış dedim kalktığında yatağa vurup yatmasını gösterdim. Bu arada minimum iletişim kurdum. Sonraki üç gün ara ara sırtını sıvazladım beş sn kadar aralarda bir iki dk bekledim bazen daha da uzun beş dk kadar. Gündüz uykusuna kendisi on dk da geçebiliyor şimdi. Gündüz hiç destek vermiyorum sadece odada bekliyorum. Gece uykusu biraz daha uzun mümkün olduğunca az destekle yarım saat gibi bir sürede uyuyor. Bu süre destekli iken on dkydı. Ama git gide kısalıyor. Gündüz deliksiz üç saat uyuyor.Gece de uyanmıyor artık.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir