Gece Sık Uyanip Sadece Meme ile Uyuyor

196 görüntüleme
E

Ebru O. ..

5 Ekim 2025 18:19
Kızım 5 aylık ama geceleri çok sık uyanıyor. Sadece memeyle uyuyor, başka türlü uykuya dalamıyor. Bu alışkanlığı nasıl kırabilirim, tecrübeli anneler var mı?”
N

Nezahat E. ..

5 Ekim 2025 18:24
Uyku eğitmenleri bunun dördüncü ay atağının devamı olduğunu söylüyor desteksiz uyumayı bilmediği için uyku döngülerinin bitiminde yeniden aynı desteği istiyormuş. Her seferinde kucağa almadan pış pış pat pat yapılıp uykuya geçirilmesi gerekiyormuş. Benim oğlumda çok problemli uyku konusunda baya araştırdım herkes aynısını söylüyor ama ne pış pışlar ne pat patlar uykuya dalmıyor yok yani
N

Nur Y. Ö.

6 Ekim 2025 02:57
Oğlum 8.5 aylık ve biz de aynı durumdayız. Sırt ağrılarım çok arttı bu yüzden, neredeyse hiç geçmiyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum . Emzik de tutmuyor. Eğer emzik önerisi olan varsa çok iyi olur. Şuan erken bir zamandasınız, umarım bir çözüm bulursunuz. Ben bulamadım,artık meme bağımlısı oldu oğlum sanırım. Ne yapacağımı da bilemiyorum. Kızınız emzik kullanıyor mu?
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

6 Ekim 2025 05:49
@Ebru Oghan Merhabalar 🌼 Sık uyanmaların nedeni, bebeğinizin uyku döngüleri arasında uyanıklık dönemine geçtiğinde, memenin desteği olmadan tekrar uykuya dalma becerisini henüz öğrenememiş olmasıdır. Meme, onun için sadece beslenme değil, aynı zamanda uykuya geçiş sinyali haline gelmiştir. Bu durum, hem sizin hem de bebeğinizin kesintisiz ve dinlendirici bir uyku çekmesini engeller. Bebeğinizi uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına koyarak, memeyi uykuya dalış eyleminden ayırın. Uyku rutininizi emzirme ile bitirmeyin; emzirme ve yatırma arasına kısa bir masaj veya ninni gibi bir geçiş aktivitesi ekleyin. Gece uyandığında ise hemen meme vermek yerine, öncelikle pışpışlama veya nazikçe sırtını sıvazlama gibi daha az destekleyici yöntemlerle onu yatağında sakinleştirmeyi
deneyebilirsiniz.
B

Beyza ..

6 Ekim 2025 07:36
11 aylik bebegim uyku egitimi ixin gec minkaldim
E

Ebru O. ..

6 Ekim 2025 15:41
Emzik tutmadı
N

Nur Y. Ö.

6 Ekim 2025 16:04
Oğlum en başlarda sadece uykuya geçerken emzik alıyordu. Memeyi çıkarıp emzik veriyordum, derin uykuya geçince de emziği kendisi atıyordu. Tek başıma baktığım için memede uyumasına izin verdim, artık hemen uyusun da ben de bişeyler yiyeyim diye. Böyle böyle derken emmeden uyuyamaz oldu. Az önce de uyuttum yanından kalkarken iki kez uyandı, ikisinde de tekrar meme istedi, yoksa çığlık çığlığa ağlamalar. Yani öyle çığlık atan çocuğu nasıl pışpışla sakinleştirebiliriz ki. Yerinde de durmuyor ki o sırada, kalkıyor kucağıma geliyor. Yani bu anlatılanları her yerden okudum ama uygulamada maalesef olmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir