Gece Sık Sık Uyanma

148 görüntüleme
B

Büşra Ç.

22 Eylül 2025 07:27
Merhaba, bebeğim tam 4 aylik ve gece surekli uyanıyor. Uyanmaları şu şekilde sürekli ağlayarak ve bazen emzigi düşüyor ya da bir an da ağlıyor bazen de bacaklarıni kolarimi kaldirip yataga vuruyor sesler cikariyor fakat aglayarak ama goxler kapali oluyor her defasında ya kucağima alarak sakinleştirip uykuya geçiriyorum ya da besigini pis pis yaparak sallıyorum. Her gece bu şekilde uyanıyor neredeyse ve her gece 10 defadan fazla uykuya geçişini sağlıyorum. Bu durum normal mi? Yardımlarınızı bekliyorum.
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

22 Eylül 2025 07:50
Merhaba 🌼 Yaşadığınız bu durum, 4 aylık uyku gerilemesi adı verilen bir dönemin tipik belirtileriyle oldukça örtüşüyor. Bu dönemde bebekler, bilişsel ve fiziksel gelişimlerindeki hızlı değişimler (beyin gelişimleri, yuvarlanmayı öğrenme gibi) nedeniyle uyku düzenlerini kaybedebilirler. Bebeğinizin gözleri kapalıyken bile huzursuzluk göstermesi, tam uyanıklık haline geçmeden yaşadığı karmaşık bir uyku geçişinin bir göstergesidir. Ayrıca, onu kucağınıza alarak veya beşiğini sallayarak tekrar uyutmanız, bebeğinizin uykuya dalışını bu desteğe bağlamasına neden olmuştur. Yani, uyku döngüleri arasında her uyandığında, tekrar uykuya dalmak için aynı yardımı arayacaktır. Bu ayda uyku eğitimi için erken (her bebek kendi gelişiminde özeldir ancak ortalama 4. Ayın sonu 5. Ayın başlarında eğitime başlanması sağllıklıdır) Bu dönemde uyku rutinleri oluşturabilirsiniz. Uyku öncesi alt değiştirme perde kapatma ılık duş alma uykuya yakın yorucu aktivitelerden kaçınma gibi.
S

Sultan Ç. ..

23 Eylül 2025 05:44
Aynı durumu yaşıyorum aynı dönemde 🤦🏻‍♀️ uykusuzluktan bayilicam artık.etraftan son çare gece yatmadan mama ver baskıları arttı.emzirdigim çocuğuma mama başlamak da istemiyorum ne yapacağımı bilmiyorum 🤦🏻‍♀️ doktorumuza danisacagim yarın 😔
B

Büşra Ç.

23 Eylül 2025 07:02
Merhaba doktorunuzun görüşünü paylaşabilir misiniz? Hep mi böyleydi yoksa yeni mi bu şekilde geçiriyorsunuz?
B

Büşra Ç.

23 Eylül 2025 07:04
Teşekkür ederim geri dönüşünüz için fakat benim bebeğim ay ay değişiklik göstersede hep bu şekilde gece uykuları bu şekildeydi ilk 1 ay gaz olduğu için gece 12 den sabaha karşı4 e kadar uyumuyordu surekli agliyordu sonradan değişiklik gösterdi fakat hala dalamiyor surekli hareket halinde bunu anlayamıyorum
S

Sultan Ç. ..

23 Eylül 2025 07:24
Son 15 gündür böyle önceden de zaten çok uyuyan bir bebek değildi fakat en azından ilk uykusu 4saat sonra 2 saat sonra saat başı olarak ilerliyordu geceleri ama şimdi hepten beter oldu. yarın doktordan sonra yazarım tabi ki 🤍

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir