Gece Kucakta Uyuma
106 görüntüleme
A
Asu K.
4 Eylül 2025 20:23
Bebeğim 40 günlük kucak dışında asla uyumuyor gece ve gündüz, çare olarak gece kucak pozisyonunda kolum altında beraber uyuyoruz. Kemiklerine ya da boynuna zararı olur mu acaba
M
Mine G.
4 Eylül 2025 20:31
Tam uykuya daldıktan sonra kolunuzu yavaşça çekme şansınız olmuyor mu?
A
Asu K.
4 Eylül 2025 20:32
Çektikten sonra en fazla 20 dk falan uyuyor ama benimle 3 saat falan uyuyor

Burcu K.
4 Eylül 2025 20:35
Asu hanım merhabalar. Malesef bende aynı dönemden geçtim. Bazı geceler hep oturur pozisyonda kucagımda omuzumda uyurdu. Şu an üç aylık. Büyüdükce aştık onları. Sevgiler🌸
A
Asu K.
4 Eylül 2025 20:38
Ben seviyorum aslında beraber uyumayı, ikimiz de yatar pozisyonda benim kolum bebeğimin boynunun altında olduğu için tedirginim, kemiklerine ya da omurgasına zarar verir mi acaba diye

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
5 Eylül 2025 08:47
Bebeğinizin kucakta uyuma ihtiyacı duyması, bu yaşta oldukça normaldir ve yakınlık, güven duygusu arayışının bir yansımasıdır. Uzun süreli aynı pozisyonda uyumak ve yastık, kol gibi yumuşak yüzeylerin yakınlığı, bebeğinizin sağlığı için tehlikeli olabilir. Doktorunuza bu konuyu danışmanız çok daha sağlıklı olacaktır.
Bebeğinizi uykuya daldırmak için yine kucağınızda sallayabilir, ancak uykuya daldıktan sonra güvenli bir şekilde yatağına, **sırt üstü** yatırmanız büyük önem taşır. Bebeğinizin beşiğinin yatak odanızda olması, uyandığında hızlıca müdahale etmenizi ve ona güven vermenizi kolaylaştıracaktır.
Bebeğinizi uykuya daldırmak için yine kucağınızda sallayabilir, ancak uykuya daldıktan sonra güvenli bir şekilde yatağına, **sırt üstü** yatırmanız büyük önem taşır. Bebeğinizin beşiğinin yatak odanızda olması, uyandığında hızlıca müdahale etmenizi ve ona güven vermenizi kolaylaştıracaktır.