Gece Emzirme Hakkında
107 görüntüleme
D
Damla
30 Aralık 2025 17:44
Merhaba, bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kızım şu an 3 aylık. 2. ay kontrolünde doktorumuz, gece kendi uyanmazsa 6 saate kadar uyumasına izin verebileceğimi söylemişti. Bir süre bunu uyguladım ancak bu dönemde gündüz emmeleri bozuldu ve gece emzirmediğim için kilo alımı azaldı.
Yaklaşık iki hafta sonra bunun iyi gitmediğini fark edip gece tekrar 3 saatte bir emzirmeye başladım. Gece uykuluyken daha rahat emdiği için bunun daha doğru olduğunu düşündüm. Bu şekilde devam edince kilo alımı normale döndü.
Örneğin 21 Kasım’da 5350 gr iken 7 Aralık’ta 5560 gr olmuştu (günlük ortalama 13 gr). Gece emzirmelerini artırınca 24 Aralık’ta 6080 gr’a çıktı (günlük yaklaşık 30 gr).
Şu an 96 günlük. Gündüz emmeleri biraz düzeldi ama hâlâ tam değil. Gece 3 saatte bir emzirmeye devam ediyorum; akşam 8–9’da uykuya geçiyor, gece 12–3–6 ve sabah 8’de emziriyorum (toplam 5 kez). Kilo alımının düzelmesinde bunun etkili olduğunu düşünüyorum.
Sizce bu şekilde ne zamana kadar devam etmeliyim? Benzer aylarda bebeği olan anneler gece rüya emzirmelerini nasıl yapıyorsunuz?
Yaklaşık iki hafta sonra bunun iyi gitmediğini fark edip gece tekrar 3 saatte bir emzirmeye başladım. Gece uykuluyken daha rahat emdiği için bunun daha doğru olduğunu düşündüm. Bu şekilde devam edince kilo alımı normale döndü.
Örneğin 21 Kasım’da 5350 gr iken 7 Aralık’ta 5560 gr olmuştu (günlük ortalama 13 gr). Gece emzirmelerini artırınca 24 Aralık’ta 6080 gr’a çıktı (günlük yaklaşık 30 gr).
Şu an 96 günlük. Gündüz emmeleri biraz düzeldi ama hâlâ tam değil. Gece 3 saatte bir emzirmeye devam ediyorum; akşam 8–9’da uykuya geçiyor, gece 12–3–6 ve sabah 8’de emziriyorum (toplam 5 kez). Kilo alımının düzelmesinde bunun etkili olduğunu düşünüyorum.
Sizce bu şekilde ne zamana kadar devam etmeliyim? Benzer aylarda bebeği olan anneler gece rüya emzirmelerini nasıl yapıyorsunuz?

Merve ..
30 Aralık 2025 18:13
Bebeğim istedikçe emziriyorum uyandırmıyorum 5 aylık bizim ki ama bence çocuğuna göre hareler et benim kızım uyanmıyordu emzirmeye çalışarak işkence yapıyordum gibi hissettim sizin istediğinize kalmış sonuçta meme de anne sütü mama olsa neyse bence free takılın
D
Damla
30 Aralık 2025 18:22
Merve Hanım yorumunuz için teşekkürler. Şu an sadece anne sütü veriyorum. 3 saatte bir rüya emzirmesi yaptığımda 5-10 dk bazen daha uzun süreler emiyor. Memeyi bıraktığında gazını çıkartıp yatırıyorum. Bu şekilde devam etmek doğru mu yoksa emzirmeyi abartıyor muyum ondan emin değilim

Hilal K. ..
31 Aralık 2025 18:28
Benim bebeğim gece çok iyi emiyor gündüz nerdeyse hiç emmiyor çok kısa emiyor. Ben de gece 3 saatte bir emziriyordumyoksa kilo alımı yavasliyordu fakat doktor bebek kendi uyanmadan uyandirma uyku düzeni bozulur büyüme hormonu da uykudayken üretiliyor iştahını bile etkiler uykusunu alamaması demişti. Ben de gündüzleri mama ile destekledim ekstra. Tabii meme reddine yol acabilir iyi düşünülmesi lazim