Gece Beslenmesini Nasıl Kesebilirim???
154 görüntüleme
S
SümeyyeD
26 Ekim 2025 22:45
Kızım 8 aylık emerek uyuyor gece en az 3-4 defa uyanıyor emerek tekrar uyuyor ama aktif emme değil uykuya dönmek için kullanıyor gece beslenmesine ihtiyaç hâlâ var mı? Nasıl kesebilirim?

İlsu O. K.
26 Ekim 2025 22:51
Merhaba; uygulama içinde hemşire,emzirme danışmanı,beslenme uzmanları daha doğru cevap verir ama 8 aylık bir bebeğin gece 3-4 kere uyanıp emmesi beslenme amaçlı değil bakım sebepli olabilir ki muhtemelen destekli uyuduğu için uykusu bölününce (destek) meme istiyor. Emzirerek uyutmayı bırakmanız gerek bunuda kademeli şekilde yapmanız daha iyi olur. 4-6 ay arası bebekler gece kesintisiz 5-6 saat 8 saate kadar (herhangi bir sağlık sorunu yoksa) uyuyabilirler beslenmeden. ( Doktorunuzun bebeğiniz özelinde değerlendirmesi daha doğru olur kabaca bir süre söyledim ben)
S
SümeyyeD
26 Ekim 2025 23:08
Cevabınız için çok teşekkür ederim ☺️ Bakım sebepli derken çok anlamadım yani bakım eksiği anlamında mı? Meme destekli uyuduğu için mi? Doktorumuz 1-1,5 yaşına kadar bebeğin ne istiyorsa yapmak zorundasın dedi. Ama bu şekilde heybeye gidiyor gibi ve aşırı yorucu. Doktorumuzun dediğinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Son 2 aya kadar kesintisiz 8-9 saat uyuyordu. Diş çıkarma süreci başladı bozuldu. Henüz dişi de çıkmadı.

İlsu O. K.
26 Ekim 2025 23:16
Sümeyye Hanım; böyle bir doktor cevabını ilk defa duyuyorum. Benim oğlum prematüre takvim yaşı 7,buçuk- düzeltilmiş 5,buçuk aylık ne istiyorsa yapmak zorundasın ne demek ☺ Bebeğinizin özel bir sağlık sorunu yoksa kendi dinamiğinizde bebeğiniz için sağlıklı olan yolda gidersiniz bu süreçte kendinizide yıpratmadan tabi ki.
Bakım ihtiyacından kastım uyku hijyeni ( bezi dolmuş olabilir, gece beslenmesi kaynaklı gaz sıkışması olabilir ) bunları gidermediğiniz sürece bebeğiniz uykusuna devam edemez. Diş çıkarma sürecinde malesef tam her şey oturdu galiba uyku, beslenme dediğimiz an başlıyor ne yazık ki elden çok bir şey gelmiyor uykular baya etkileniyor..☺ Meme destekli uyuduğu için uyanıyor bebeğiniz tek başına uykuya geçişi bilmediği için. Oğlum hem anne sütü hemde formül mama alıyor. Benim yaptığım doğru demiyorum ama bizim sürecimizde işe yarıyor. 4 saat arayla besleniyor. Akşam 19-20 arası besleniyor sonrasında uyku sonraki beslenmesi gece 1 (bu beslenmeye genelde uyanmıyor fakat bir sonraki beslenme sabah 7-7,buçuk olduğu için gece bir kere besleniyor)
Emdikten sonda mama alıyor, gaz çıkarma uykuya dalma kısmını kendi yatağında yapıyoruz (emzik kullanıyor dalınca kendi bırakıyor gece tekrar almıyor). Burada yalnız bırakmıyorum bazen elini tutuyorum, bazen pış pış, bazen yanına uzanıyorum. Aralarda elbette bazen uyanmalar oluyor bundada yine popoya biraz pış pış, bazen hiç ses çıkarmadan sadece elini tutuyorum.
Bakım ihtiyacından kastım uyku hijyeni ( bezi dolmuş olabilir, gece beslenmesi kaynaklı gaz sıkışması olabilir ) bunları gidermediğiniz sürece bebeğiniz uykusuna devam edemez. Diş çıkarma sürecinde malesef tam her şey oturdu galiba uyku, beslenme dediğimiz an başlıyor ne yazık ki elden çok bir şey gelmiyor uykular baya etkileniyor..☺ Meme destekli uyuduğu için uyanıyor bebeğiniz tek başına uykuya geçişi bilmediği için. Oğlum hem anne sütü hemde formül mama alıyor. Benim yaptığım doğru demiyorum ama bizim sürecimizde işe yarıyor. 4 saat arayla besleniyor. Akşam 19-20 arası besleniyor sonrasında uyku sonraki beslenmesi gece 1 (bu beslenmeye genelde uyanmıyor fakat bir sonraki beslenme sabah 7-7,buçuk olduğu için gece bir kere besleniyor)
Emdikten sonda mama alıyor, gaz çıkarma uykuya dalma kısmını kendi yatağında yapıyoruz (emzik kullanıyor dalınca kendi bırakıyor gece tekrar almıyor). Burada yalnız bırakmıyorum bazen elini tutuyorum, bazen pış pış, bazen yanına uzanıyorum. Aralarda elbette bazen uyanmalar oluyor bundada yine popoya biraz pış pış, bazen hiç ses çıkarmadan sadece elini tutuyorum.
S
SümeyyeD
26 Ekim 2025 23:54
Uyku hijyeni tam (bez, oda sıcaklığı her şey olması gerektiği gibi). Ama galiba dişten kaynaklı çünkü çığlıkla ya da ağlamayla uyanıyor. Doktorumuzun dediğinden ziyade kendi düzenimizi oluşturmaya çalışıyorum. Bir dönem elimde olmayan sebeplerden dolayı bozuldu.(Yanımda uyuyordu beşiğine alıştırdım, geç uyanıp geç uyuyordu, erken uyanıyor ama geç uyuyor onu da halledicem inşallah) Gece uykusuna geçiş 12-1-2 lere kadar uzadı. Yeniden bir düzen oturtmaya çalışıyorum. Uyku düzenini tam olarak düzenleyince emerek uyumayı kesiyim. Hepsi bir arada bebeğime zor olur diye düşündüm. İtinalı cevaplarınız gerçekten yol gösterici oldu teşekkür ederim ☺️
Bu saat oldu hâlâ yanımda ve memeyle uyumak için direniyor pes etmeden devam etmeye çalışıyorum 🥲
Bu saat oldu hâlâ yanımda ve memeyle uyumak için direniyor pes etmeden devam etmeye çalışıyorum 🥲
İ
İ.E.
27 Ekim 2025 02:59
8 ay dis sancilari olabilir. Emerek de uyumaya alistigi icin rahatlamak icin kullaniyordur. Emzik kullaniyorsa onunla rahatlamayi ogretebilirsiniz. Gece beslemesini kesmek icin cok kucuk acikinca uyanir yine bu aylarda uykuya dalmakta zorlanir acliktan. Benimki de 6 9 ay arasi cok sıkuyanmalara baslamisti hem dis hem atak derken. Aglama krizleri oldu tabi ama emzikle uykuya dondurmek beni kurtardi acikcasi. Tamamen kendi tecrubem tabi ki.
S
SümeyyeD
27 Ekim 2025 08:08
Maalesef emzik almadı kullanmıyor ama dediğiniz doğru diş sancıları. Teşekkür ederim cevabınız için ☺️

İlsu O. K.
27 Ekim 2025 09:18
Sümeyye Hanım valla kalpten sarılıyorum size.. Bazen çok zor olabiliyor düzen sağlamak, rutinde kalmak.. Bebişler büyürkende her gün ayrı bir eğlence malum planlar pek tutmuyor 🥲Tavsiyem her ne yapıyorsanız hangi konuda olursa olsun kendinizi ve bebeğizi çok yıpratmadan yapmaya çalışın. Annelik oldukça uzun bir yolculuk çünkü ❤ sağlıkla büyütün
S
SümeyyeD
27 Ekim 2025 11:21
çok çok teşekkür ederim inşallah yıpratmadan ve yıpranmadan başarabilirim 🥹 💕💕