Gece Beslenmesini Kesme

75 görüntüleme
H

Hatice K.

21 Eylül 2025 12:42
Bebeğim 15.5 aylık. Sabah 07.00 da uyanıyor. Öğlen 12.30-13.30 arası uyuyor. Son olarak 19.30 da uyuyor. Uyuduktan 3 saat sonra kalkıp 6-7 dakika meme emip yatıyor. Sonra gece 02.30 da kalkıp yine memeistiyor. Bu saatten sonrasaat başı uyanıp sabaha adar meme istiyor. Meme vermeden pışpışlamaya ninniyle uyutmaya çalışıyorum ama kıyamet kopuyor. Diş çıkarma döneminde biraz kilo kaybettiği için kilosunun sınırdan biraz eksik olduğunu söylemişti doktorumuz bu yüzden gece beslenmesini kesmek istemiyorum ama 02.30 dan sonra saat başı uyanması çok zorluyor beni. Ne yapabilirim acaba?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Eylül 2025 12:46
Uyanmasının altında yatan sebep önemli, burnu mu tıkanıyor? Ortamda rahatsız eden bir etken mi var, sorun diş mi , ergonomik bir problem mi ? Uyanmazsa gece beslenmesi yapmamanız gereken bir ay genel olarak ama uyumak için meme kullanıyorsa yerine bir şey koymak ş gerek emzik gibi ..
Y

Yasemin K.

21 Eylül 2025 12:46
Zor bir durum ama her uyandığında meme vermezseniz bir süre sonra o uyanmalar bitiyor.doktorunuzla bir planlama yapın tabi ama mesela gece iki beslenme yeterli olacaksa diğer tüm uyanmalarda su verin, başka yöntemlerle uykuya geçirmeye çalışın. Evet çok öfkeleniyorlar, direniyorlar ama bir süre sonra alışıyorlar. Önemli olan sizin o ilk hafta çok sabırlı olmanız. Zor geçecek ama uyanmaları bitecek, böyle telkin edin kendinizi. Kolaylıklar diliyorum
H

Hatice K.

21 Eylül 2025 12:50
Ben dişten kaynaklı ya da memeyle uyumaktan kaynaklı diye düşünüyorum. Ama benim düşüncelerim tabi. Doktorum da memeyle uyumaya alışmış olabilir dedi. Emzik vermem doğru olmaz. Zaten 4 aylıkken kendisi bırakmıştı. Bu saatten sonra emziği tekrar alması doğru olmaz
H

Hatice K.

21 Eylül 2025 12:51
Sadece ilk uyandığında su içiyor sonrasında istemiyor
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

21 Eylül 2025 12:56
Meme talep ettiğinde kucağınıza alıp sakinleştirerek biraz da pışpışlayarak tekrar uykuya geçişini sağlamayı deneyebilirsiniz
H

Hatice K.

21 Eylül 2025 13:32
O kadar kötü ağlıyor ki ben de babası da kucağımıza alıp pışpışlıyoruz ama işe yaramıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir