Gebelik Kolestazı
69 görüntüleme
Ö
Özge C.
5 Kasım 2025 19:36
Gebelik kolestazı olan var mı çok riskli bi durum mu? Sadece kaşıntım var tahlil yaptırdım ama henüz daha çıkmadı korktum biraz yardımcı olur musunuz
H
Hilal
5 Kasım 2025 19:45
Bende çıkmıştı, doktorumuz 37.haftanın başında sezaryen doğum planladı, daha uzun süre kalmaması gerekiyor dendi, bende kaşıntı bile yoktu ama tahlillerde çıktı
Ö
Özge C.
5 Kasım 2025 19:51
Tedavi edildiğiniz halde mi doğumunuzu 37. Haftanın basında baslattı
H
Hilal
5 Kasım 2025 20:01
35 haftalıkken fark edildi benimki, 2 hafta ilaç kullandım ama doktor kesinlikle bekletemeyiz dedi,beklersek bebeğe zararı olacağını söyledi bu hastalığın o yüzden doğum bu şekilde planlandı. Başka bir tanıdıkta da aynı şekilde planlandı doğumu, onda da kolestaz vardı aşırı kaşıntısı vardı.
A
Aysima K.
5 Kasım 2025 20:25
Merhaba 4.5 aylıkken başladı benim de bu durum. Aşırı derecede kaşıntı vardı hiç bir şekilde uyku uyuyamıyordum. Büyüdükçe daha da artı. Safra asidine baktılar temiz çıktı. Uyuz dediler sonra alerji dediler sonra başka şeyler. Bir türlü bulamadılar tabi ben bu süreçte daha da ağırlaştım. Sürekli hastanelerde yattım. Vücudumun her tarafı kaşınıyordu ve zamanla vücutta batma (iğne batma) hissi gibi şeyler de ekledi derken doktorum 37 haftalikken alacam riske atamam dedi. Tabi kızım 36.6 da dünyaya geldi bir anda sancı vurdu doğum yaptm. Ama son bir ay kala safra keseme bakıldı iltihaplanma ve şişme mevcuttu. Kısacası gebelik kolestazı başlangıcı vardı ama asıl sorun safradan kaynaklıydı. Size önerim safra kesenize de baktırın. Ben hayatım boyunca bu kadar ağır bir şey yaşamadım. Eğer safrada problem varsa bebek büyüdükçe daha da ağır geçecek. Bana ursaktive diye bir ilaç verdiler öyle hafifledi. Bilginiz olsun

Fehime Y.
5 Kasım 2025 20:26
Hamile kalır kalmaz kolestaz kaynaklı safra ağrılarım başladı bu kadar erken mümkün değil dediler ama tahlillerde açlık safra değerim 80 altına hiç düşmedi 37. Haftayı doldurur doldurmaz doktorum riske atmak istemedi ve sezaryen planladı 4 aylıktım hastaneye yattığımda her ay evde 3 4 gün geçirip tekrar yatış yapmak zorunda kaldılar aşırı zor geçirdim ne yesem dokunuyordu peynir ekmek ve yağsız makarna ile beslendim yaklaşık 6 ay ama çok şükür oğlumu kucağıma aldım 5.ayımızı bitiriyoruz stres yapmayın yedikleriniz safrayı çok yormayacak şeyler olsun bebek her şekilde besleniyor ben hem kolestaz hem tüp mide ameliyatı geçirdiğim halde bebeğim 3400 doğdu merak etmeyin herşey gayet güzel olacak 👍🏻😊
A
Aysima K.
5 Kasım 2025 21:15
Fehime Hanım ben de o şekilde beslendim. Her şey dokunuyordu. Sizin yazdıklarınızı yaşadım hep. Her hafta kesinlikle 2 gün yatışım olurdu. Zaten uyku sıfır asla uyuyamazdım. Sırf bu yüzden bir daha çocuk düşünemiyorum o kadar ağırdı. Üstüne bir de benim normal doğum oldu bir anda sancı vurdu 36+6 da doğurdum gücüm yetmedi vücudum çok yıpranmıştı çünkü bu hastalıktan. Nabzım gidince bebeği itirip çıkardılar. Gerisi de çok zor şeyler yaşadım ama Rabbime şükürler olsun sağlikli bir kızım var yanımda. En büyük tesellim ve şükrüm buna 🙏