Gaz Sancısı?
63 görüntüleme
C
Ceren ..
8 Kasım 2025 16:01
Bebeğim 45 günlük yaklaşık 1 haftadır her gün nerdeyse aynı saatlerde 1 2 saat kadar bir şiddetli ağlama oluyo ağrısı oluyor sanırım gaz sancısı gibi tam bilemiyorum ama sonra rahatlıyor . Ne yapabilirim yani bu durum için dr a götürüp gaz damlası vs istesek gerek olur mu?
R
Rabia B.
8 Kasım 2025 16:24
Nurse harvey gaz damlası alın doktorlar da genelde onu öneriyor ebebek de var yazık sancı çok zor
A
Asude
8 Kasım 2025 16:33
Bahsettiğiniz her gün aynı saatte ağlama durumu kolik gibi duruyor. Ben bir kolik bebek annesiyim, ne çektim ben bilirim. 3 ayına kadar sürdü bu durum, sonra bir anda kendiliğinden kesildi. Harvey nurse’ün şurubunu kullandık biz de ama ne yazık ki hiç bir şey bu duruma çare değil. Sadece zaman…

İlsu O. K.
8 Kasım 2025 16:47
Merhaba; doktora danışmadan gaz damlası almayın lütfen. Oğlum prematüre bağırsak problemi yaşadığımız için yoğunbakımdan beri gaz damlası ve probiyotik kullandık ilk 3-4 ay kadar. Aynı sizin gibi geceleri 3-4 arası 1-1,5 saat ağlama ayakları karnına çekme olurdu. Dakikalarca karnına masaj yapardık,ayaklarının altına azıcık zeytinyağ ile masaj ve her akşam uyku öncesi belden aşağısını ılık suyla yıkardık rahatlasın diye. Malesef ilk 3 ay gaz sancıları oluyor bağırsak sistemleri yeni geliştiği için. Sonrasında artık kendileri desteksiz pırt yapmaya başlayınca biraz rahatlıyorlar.
Tavsiyem gaz damlasını mümkünse öneri üzerine almamanız (bebeğinize vereceğiniz herhangi bir takviye,vitamin,destek,ilaç doktorunuza danışın) çok önerilen şeyler bazen bazı bebeklere alerji yapabiliyor bir de onunla uğraşmayın.
Beslenme sonrası gazı aşağı inmeden çıkarmanız mutlaka.
Beslenme sonrası hemen olmasın gün içinde bol bol karın bölgesine,ayak tabanlarına masaj. Her gün mutlaka ılık duş,baştan yıkamanıza gerek yok karnı,poposu,ayakları ılık su görsün çok rahatlıyorlar.
Muhtemelen tüm bunlara rağmen çözüm olmayacak bir süre devam edecek☺ sabır diliyorum gaz olayın malesef zorluyor🙏🏻
Tavsiyem gaz damlasını mümkünse öneri üzerine almamanız (bebeğinize vereceğiniz herhangi bir takviye,vitamin,destek,ilaç doktorunuza danışın) çok önerilen şeyler bazen bazı bebeklere alerji yapabiliyor bir de onunla uğraşmayın.
Beslenme sonrası gazı aşağı inmeden çıkarmanız mutlaka.
Beslenme sonrası hemen olmasın gün içinde bol bol karın bölgesine,ayak tabanlarına masaj. Her gün mutlaka ılık duş,baştan yıkamanıza gerek yok karnı,poposu,ayakları ılık su görsün çok rahatlıyorlar.
Muhtemelen tüm bunlara rağmen çözüm olmayacak bir süre devam edecek☺ sabır diliyorum gaz olayın malesef zorluyor🙏🏻