Gaz

183 görüntüleme
Merve Y. .

Merve Y. ..

24 Eylül 2025 22:39
Bebeğimin karnı şişiyor gazı çıksa da karnı çok sert gaz damlaları kullanıyorum vicol relactaz ve simplex fakat yine de başarısız çok ağlıyor ve uyumuyor
İ

İmran Ç.

24 Eylül 2025 22:46
Doğumdan sonra 1 ay bağıra bağıra ağlıyordu kızım gazını yapıyor diye önemsemiyordum ama varmış çözümü sezaryenden dolayı bağırsak florası tam oluşmuyormuş lactobasilluslu probiyotik damla ve nurse harveys gaz damlasında buldum sabahları 3 damla probiyotik veriyorum o gazla mücadele ettiğimiz dönemdede emzirdiktem sonra 3 damla damlattım ağzına her emzirmeden sonra günde 20 damla diyordu parça parça verdim normale döndü şükür bu şekilde deneyebilirsiniz
Merve Y. .

Merve Y. ..

24 Eylül 2025 22:49
Doktorunuz mu yazdı
Merve Y. .

Merve Y. ..

24 Eylül 2025 22:50
Açıkçası doktor onayı olmadan da korkuyorum bize vicol relactaz ve simplex yazdı ama aynı sorunu halen yaşıyorum
İ

İmran Ç.

24 Eylül 2025 22:55
Şöyle oldu çok bağırarak ağlıyor diye hemen sağlık ocağına götürdüm yetişkinlere uygun olan bir şurup yazdı o bağırsaklarını düzenleyecek dedi günde3 tatlı kaşığı hiç içime sinmedi ertesi gün çocuk doktoruna götürdüm durumu anlattım şurup yerine bu şekilde yapsam diye uygun buldu probiyotiğide zaten doğumdan sonra ilk kontrolde gene doktoru yazmıştı ama özel alınıyor bunlar
İ

İmran Ç.

24 Eylül 2025 23:00
Bir de akşam üzeri çöküyorsa sancı çözümü slingde buldum benim sıcaklığım ona iyi geliyor gün içindede kucaktan ziyade el üstünde gezdiriyorum rahatlıyor epey
Merve Y. .

Merve Y. ..

24 Eylül 2025 23:06
Doktor normaldir dedi ve sadece bu ilaçları yazdı damla değişikliği yaptı mama sma comfort dedi geçmedi dediğim gibi şimdi çocuk doktoru bunları söylemedi en etkili vicol ve simplex dedi şimdi Doktor söylemeden kullanırsam ve Allah korusun birşey olursa diye tedirginim her bebeğe her ilaç da iyi gelmeyebilir ama bir yandan da çok çaresizim bugün 9 saat ağladı ve uyumadı
K

Kübra A.

24 Eylül 2025 23:46
Kesinlikle probiyotik kullanmanızı öneririm biz üç ayı (markası NBL ) onun sayesinde çok kolay geçirdik
Merve Y. .

Merve Y. ..

25 Eylül 2025 00:01
Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım o kadar çok gaz damlaları varki
V

Vahide N. A.

25 Eylül 2025 00:15
Benimde eczanem nurse harveys önerdi çok rahatlamıştık probiyotikte kullandık kaç damla denedim fayda etmemişti kşuan hiç birini vermiyorum bağırsaklarımız düzene girdi çok şükür çok gazı olduğunda ayak tabanlarına masaj yapıyorum ve l love you masajı yapıyorum gazını çıkarıp rahatlıyor
V

Vahide N. A.

25 Eylül 2025 00:23
Benim ilk anneliğim 3 ay uyumadan bebek masaj yağıyla ayaklarına masaj yaptım annemden destek aldığım halde sadece ben yaptığımda rahatlıyodu acı elma yağı dediler denedim 5 tane gaz damlası denedim fayda etmedi nurse harveys çok rahatlattı masaj yağı olarakta clinikid baby calming massage oil denedim damlalar deneme yanılma yoluyla bulunuyor ve çok pahalı maalesef dr larda anlaşmalı oldukları ilaçları yazıyor öbürlerine öcü gibi davranıyor 3 dr değiştirmiş biri olarak söylüyorum bunu inanın merve hanım şuanki dr umuz çok çok iyi diş sancılarımız başlıyor diye huzursuzluğumuz hala devam ediyor diye yarım fitil yazdı onu bile çok zor veriyorum hala masajla rahatlatıyorum dişlerine soğuk bez dolandırıp rahatlatıyorum şuan bileayak masajını yeni bıraktım 🥲
Gizem K.

Gizem K.

25 Eylül 2025 00:35
Benim bebeğimde kolik bir bebek gaz problemini akşam saatlerinde çok yaşıyoruz masajlara rağmen her akşam 3 saat ağlama belki daha fazla devam ediyor dediğiniz gaz damlalarının bize de bir faydası olmadı aguline diye bir gaz şurubu verdi doktor tamamen bitkisel bizi biraz rahatlattı isterseniz doktorunuza onu sorun benim doktorum onu önerdi her bebekte farklı damlalar işe yarıyor belki sizi de rahatlatır . Ben aynı zamanda kimyon tohumunun çayını içiyorum belki sizde faydasını görürsünüz .
V

Vahide N. A.

25 Eylül 2025 00:42
@Gizem Kacar hanımcım belli ki emziriyosunuz ben emzirirken biraz rezene küçücükte çimbit yıldız anason ekleyip içiyodum hem sütünüz artıyor hemde rahat uykuya dalıyolar meme reddinden sonra bıraktım kolik ağlamaları için şifa 3 lü karışım en azından 1 saate düşüyordu ağlamamız benim için nimetti
H

Hamidenur K.

26 Eylül 2025 17:24
Benim bebeğim de aynı durumdaydı susmadan ağlardı uyanık olduğu süre zarfında kullanmadığım gaz damlası kalmadı asla geçmedi ama Tribiotic damla kullanana kadar şuan öyle güzel gaz çıkarıyor ki maşallah çok şükür atlattık denemenizi tavsiye ederim doktorunuza danışabilirsiniz ama danışmadan da kullanabilirsiniz :)
B

Büşra B.

28 Eylül 2025 14:04
Merhaba bebeğim 1 aylık, sab simplex ve biagia probiyotik kullanıyorum ama asla iyi gelmedi, birde her mamadan sonra gazını çıkarmaya çalışıyorum ama asla çıkmıyor o kadar uğraşıyorum ki artık yoruluyorum her öğünden sonra çıkarmamız şart mı acaba geceleri gaz çıkarana kadar zaten diğer öğünü geliyor çocuğun
H

Hanise N.

28 Eylül 2025 14:16
Merhaba benim bebeğimde 4.5 aylık ve hala gaz sancısı devam ediyor simplex kusma yaptı bilinen bilinmeyen bütün gaz damlalarını şuruplarini denedik ve hiçbir şey tam anlamıyla etki etmedi tek çözümü sanırım zaman bebeğim masaj icin karnına dokunulmasinada izin vermiyor. Özellikle relactazdan bahsetmek istiyorum laktoz intoleransı olduğu için başladık ve çoğu doktor nasıl kullanılmasi gerektiğini tam anlatmıyor.
sizin gazınızın sebebide laktoz intoleransı olabilir mi?
Böyle bir ihtimal varsa sütünüzü biraz sağıp relactazi içerisine damlatıp 3.5 dk bekletip bebeğe vermeniz ve arkasından emzirmeniz. En çok faydayı bundan gördüm geç öğrensemde
H

Hanise N.

28 Eylül 2025 14:19
Mama kullandığınız halde gecmediyse laktozsuz mama denemelisiniz laktoz intoleransi zor teşhis ediliyor
H

Hanise N.

28 Eylül 2025 14:19
Bebeğim aralıksız ağlıyordu biz sorununu bulana kadar

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir